15 min.
2 pers.

Waan je even in Italië met deze heerlijke tiramisu

Je maakt ons sowieso al blij met tiramisu. Maar een tiramisu van het het Emporio Armani Caffè? Dat is wel heel speciaal. Deze must-visit van Milaan deelt nu het recept van haar populairste dessert. Tijd om wat Italië in huis te halen. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

En zo maak je ons favoriete Italiaanse dessert:

  • Scheid de dooiers zorgvuldig van het eiwit.
  • Klop deze dooiers op, samen met de helft van de suiker (25 gram), tot je een wit mengsel krijgt. Voeg al roerend de mascarpone toe. Bewaar dit mengsel in de koelkast.
  • Klop vervolgens de eiwitten met de resterende suiker op. Voeg een lepel van dit opgeklopte eiwit toe aan de mascarponecrème. Roer dit stevig door. Voeg nu rustig de rest van het eiwit toe aan de crème. Roer zachtjes van onder naar boven. Laat dit mengsel ongeveer 3 uur in de koelkast staan.
  • Vul twee glazen met een beetje van de mascarponecrème. Dompel de lange vingers in lauwe koffie en plaats ze vervolgens bovenop de room in het glas. Voeg hierna een tweede laag room toe, waarna je weer de in koffie gedompelde lange vingers hierboven plaatst. Ga hiermee door tot aan de rand van het glas.
  • Werk het glas af met een laagje room. Bestrooi de tiramisu met cacao.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: Tiramisu cheesecake met Tia Maria

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Elle Eten | Beeld: Unsplash

Ingrediënten
  • 50 gram suiker
  • 110 gram eieren (ongeveer 2)
  • 250 gram mascarpone
  • 150 gram lange vingers
  • 150 gram koffie
  • Puur cacaopoeder