Hanna Mellema
10 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 4 sneetjes (casino)brood
  • Boter
  • 60 gram ricotta
  • 20 gram bladspinazie
  • 2 kleine eieren

Voedzaam en overheerlijk!

Heb jij zin zin een tosti, maar dan wel nét eventjes anders? Dan is dit recept perfect voor jou. We beleggen deze tosti namelijk niet met de standaard ham en kaas, maar met spinazie, ricotta en ei. Een rijke en smaakvolle sandwich, die je ook nog eens heleboel energie geeft om de dag door te komen!

Tosti

Een tosti is toch wel de ultieme verwennerij bij de lunch. Knapperig getoast brood in combinatie met zachte, gesmolten kaas… hemels! Natuurlijk blijft de klassieke tosti met ham en kaas een absolute favoriet, maar daarnaast is het natuurlijk ook leuk om lekker te experimenteren. Daarom maken we vandaag een wel heel bijzondere tosti! Niet alleen ruilen we de ‘standaard’ gele kaas in voor ricotta, we stoppen er ook een eitje in. Hij is écht om je vingers bij af te likken, en ook nog eens ontzettend voedzaam! Wij vertellen je hoe je ‘m maakt.

Dit moet je doen:

  • Smeer de 4 sneetjes brood aan beide kanten in met wat boter.
  • Beleg 2 sneetjes met de ricotta kaas en daarna de spinazie. Leg deze in het tosti-ijzer, met de spinazie aan de bovenkant. Let op: je legt de bovenste broodjes er nog niet op!
  • Breek boven elk broodje een ei. Leg hier snel de andere twee broodjes bovenop, zodat het ei er niet te veel uitloopt.
  • Druk het tosti-ijzer dicht en bak de tosti’s totdat ze goudbruin zijn en het ei gestold is.
  • Smullen maar!

Lees ook: Jum! Zo maak je een overheerlijke pizza tosti

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Taste | Beeld: Adobe Stock