redacteur
10 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 1 baguette
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Snufje zout
  • 1 teen knoflook
  • 5 perziken
  • 30 gram basilicum, fijngesneden
  • 1 eetlepel honing
  • 150 gram ricotta
  • 2 eetlepels balsamico

Een fruitige en simpele traktatie

Ondanks de dure naam zijn crostini’s eigenlijk niets meer dan dunne sneetjes brood die geroosterd worden. Vervolgens kun je ze beleggen met allerlei toppings. Omdat je er zo veel kanten mee op kunt en ze heel snel te bereiden zijn, zijn crostini’s het ideale borrelhapje. Maar je kunt de broodjes natuurlijk ook serveren als bijgerecht. In de zomer gaan wij voor deze fruitige crostini met perzik en basilicum. Serveer ze bij een salade of een barbecue: eigenlijk kunnen deze heerlijke hapjes gewoon altijd!

Voor iedereen die met dit warme weer niet te lang in de keuken wil staan.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de crostini van perzik en basilicum:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Snijd een baguette in dunne sneetjes en leg deze op een bakplaat. Bestrijk beide kanten van de sneetjes met olijfolie en breng op smaak met zout. Wrijf vervolgens met een teen knoflook over de boven-en onderkant van elk plakje brood.
  • Bak de crostini in de oven, totdat ze lichtbruin en knapperig zijn. Dit is ongeveer na 6 tot 8 minuten.
  • Ondertussen snijd je de perziken in kleine stukjes. Doe deze in een kom en voeg hieraan de honing en fijngesneden basilicum toe.
  • Haal de crostini uit de oven en besmeer elk plakje brood met ricotta. Verdeel vervolgens het perzik/basilicum-mengsel over de broodjes. Sprenkel er als laatste wat balsamico overheen en serveer de crostini direct.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: naanbroodjes met gehakt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: The Domestic Geek | Beeld: Videostill