05 juli 2019

Je nieuwe favoriete zomerse nagerecht

In Nederland zijn we nog niet zo bekend met shortcake, maar in Amerika is het een waar begrip. Het is een zoet gebakje, bestaande uit meerdere lagen. Deze strawberry shortcake is opgebouwd uit lagen kruimelige koek of cake, aardbeien en slagroom. Hij is niet moeilijk om te maken en een perfect nagerecht voor in de zomer. De aardbeien maken ‘m daarnaast heerlijk fris. Wedden dat je deze shortcake binnenkort wilt proberen te maken?

Wij kunnen in de zomer geen genoeg krijgen van baksels met aardbeien.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de strawberry shortcake:

  • Begin met het maken van het deeg voor het biscuit. Hiervoor meng je in een grote kom het meel, bakpoeder, zout en de suiker.
  • Snijd vijf eetlepels koude(!) boter fijn en roer deze goed door het meelmengsel heen, totdat er grove kruimels ontstaan.
  • Mix in een ander kommetje de melk, room en vanille en giet deze bij de rest van de ingrediënten. Meng alles goed door elkaar met een handmixer, totdat je een glad beslag krijgt.
  • Strooi wat bloem op het aanrecht en leg het deeg erop. Vorm van het deeg een rechthoek, vouw het deeg dubbel en maak opnieuw een rechthoek. Herhaal dit een aantal keren en laat het deeg vervolgens een half uur rusten op kamertemperatuur.
  • Verwijder intussen de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in stukjes. Doe ze in een kom en strooi er 50 gram suiker bij. Roer goed door, dek de kom af en zet in de koelkast.
  • Neem het deeg en vorm weer een rechthoek van ongeveer 12,5 bij 25 centimeter. Zorg ervoor dat het deeg ongeveer 2 centimeter dik is. Snijd er daarna met een glas of een vormpje rondjes uit (8 stuks) en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak het biscuit in de oven gedurende 15 minuten op 220°C. Laat de koekjes daarna 10 minuten afkoelen.
  • Mix in een kom 200 gram slagroom met 65 gram mascarpone, anderhalve eetlepel suiker en een halve theelepel vanille-extract. Klop 2 minuten met een handmixer, totdat er zachte pieken ontstaan.
  • Snijd de biscuits door de helft. Leg op de onderste helften wat van de aardbeien en schep erbovenop een klodder slagroom. Leg de bovenste helft en weer op en leg hierop weer wat aardbeien en slagroom.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: no-bake aardbeien-cheesecake

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Natasha’s Kitchen | Beeld: Videostill