Sanne
60 min.
24 pers.
Ingrediënten
  • 700 gram koekkruimels
  • 12 eetlepels gesmolten boter
  • 100 gram kristalsuiker
  • Snuf zout
  • 1 doos brownie- of chocoladecupcakemix
  • 160 gram chocoladeschilfers
  • 170 gram kookroom 
  • 24 marshmallows

Dit wíl je proeven

Alle chocoladeliefhebbers verzamelen! Deze chocolade-marshmallow cupcakes zijn namelijk een hemelse traktatie. De lekkernij heeft een krokante bodem van koekkruimels, een basis van smeuïge chocoladecake, afgetopt met een romige ganache en gesmolten marshmallow. Dat wordt smullen! 

Zo maak je de chocolade-marshmallow cupcakes

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Bekleed twee muffinvormen voor 12 stuks met cupcakevormpjes.
  • Maak de cupcakes: meng de koekkruimels, gesmolten boter, suiker en zout in een kleine kom.
  • Schep ongeveer 1 eetlepel van het mengsel in elke cupcakevorm om krokante bodems te maken.
  • Bereid de brownie- of cupcakemix volgens de instructies op de doos.
  • Verdeel het beslag over de vormpjes en bak een paar minuten korter dan de doos aangeeft, ongeveer 16 minuten.
  • Maak een ganache terwijl de cupcakes in de oven zitten: doe de chocoladeschilfers in een middelgrote, hittebestendige kom en zet opzij.
  • Verhit kookroom in een kleine steelpan op middelhoog vuur en breng zachtjes aan de kook. Giet de hete room over chocoladeschilfers en roer constant door tot er een gladde massa ontstaat.
  • Haal de cupcakes uit de oven als ze bijna klaar zijn. Schep ongeveer een eetlepel ganache op elke cupcake en bedek ze dan met een marshmallow. Als de marshmallow rechtop de groot aanvoelt, kun je hem op z’n zij leggen.
  • Plaats de bakplaat terug in de oven en bak tot de marshmallows goudbruin en heel zacht zijn, zo’n 4 tot 5 minuten.
  • Druk de marshmallows plat(ter) met de achterkant van een lepel.
  • Voeg eventueel wat extra koekkruimels toe als garnering.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Dit wíl je proberen: chocolade pancakes

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish