Ingrediënten
  • Zout
  • 200 gram spaghetti
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1/2 rode chilipeper, in dunne plakjes gesneden
  • 4 cherrytomaatjes, in kwartjes gesneden
  • 2 ansjovisfilets, fijngesneden
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 handvol rucola
  • Zout naar smaak
  • 180 gram tonijn, op olie
  • Sap van 1/2 citroen
Christel
15 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • Zout
  • 200 gram spaghetti
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1/2 rode chilipeper, in dunne plakjes gesneden
  • 4 cherrytomaatjes, in kwartjes gesneden
  • 2 ansjovisfilets, fijngesneden
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 handvol rucola
  • Zout naar smaak
  • 180 gram tonijn, op olie
  • Sap van 1/2 citroen

Een aanrader voor alle tonijnliefhebbers!

Een goede pasta voedt niet alleen je maag, maar ook je ziel. Het fijne aan een lekkere pasta is dat je eindeloos kunt variëren en dat je helemaal niet heel veel ingrediënten nodig hebt. Deze tonijnpasta is supersimpel om te maken en ook nog eens een genot voor je smaakpapillen. Sla de ingrediënten maar snel in en duik de keuken in.

Je staat maar eventjes in de keuken.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de tonijnpasta?

  • Breng water aan de kook in een grote pan en voeg een royale snuf zout toe. Voeg de spaghetti toe en kook al dente. Bewaar zo’n 60 milliliter van het pastawater.
  • Verhit ondertussen de olijfolie in de pan op een middelhoog vuur.
  • Voeg de knoflook, chilipeper, tomaatjes en ansjovis toe als de olijfolie goed heet is. Laat 1 minuut op het vuur staan.
  • Voeg de kappertjes toe en roer door.
  • Doe de spaghetti in de pan en voeg het bewaarde pastawater toe. Roer tot alles goed met elkaar is vermengd en laat 1 minuut op het vuur staan.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de rucola, tonijn en het citroensap toe.
  • Roer tot alles goed met elkaar is vermengd en serveer met extra rucola.
  • Geniet ervan!

 

Ook lekker: supersnelle quiche met kaas en spek

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Jamie Oliver | Beeld: Videostill YouTube Jamie Oliver