Sara Bergsma
25 min.
2 - 4 pers.
Ingrediënten
  • Pasta naar keuze
  • Truffeltapenade
  • Geraspte pecorinokaas
  • 100 gram boter
  • 1 teen knoflook
  • Witte truffelolie
  • Eventueel: kastanjechampignons

Makkelijk, snel en verrukkelijk

Truffels, ook wel bekend als de koninginnen van de culinaire wereld, zijn het hoofdingrediënt van deze overheerlijke, romige pasta. En die is niet alleen superlekker, maar ook nog eens heel eenvoudig te maken. Deze pasta moet je gewoon geprobeerd hebben.

Zo maak je de goddelijke truffelpasta

  • Als eerste gooi je flink wat zout in een pan met water.
  • Dan zet je de pan op een vuurtje en breng je het water aan de kook.
  • Als het water kookt, voeg je daar de spaghetti – dit kan ook een andere pastasoort zijn – aan toe.
  • Kook de spaghetti dan ‘al dente’, oftewel beetgaar.
  • Doe vervolgens honderd gram boter in een grote, diepe pan.
  • Voeg hier de knoflook aan toe.
  • Daarna kun je er eventueel nog wat kastanjechampignons aan toevoegen.
  • Maak dit af door de truffeltapenade eraan toe te voegen.
  • Giet dan de pasta af en bewaar een glas pastawater voor later.
  • Voeg vervolgens de pasta bij de pan.
  • Pak dan de pecorinokaas en doe daar 3/4 van in de pan.
  • Voeg daarna het pastawater toe aan de pan.
  • Voordat je je maaltijd serveert, moet je ervoor zorgen dat je er nog wat witte truffelolie overheen sprenkelt.
  • En vergeet ook niet om er nog wat pecorinokaas overheen te strooien.
  • Et voila! Eet smakelijk.

Ook lekker: Recept: vegetarische Wellington met paddenstoelen en jus

Wil je dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Favor Flav | Beeld: Adobe Stock