Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 kipfilets, in stukjes van 2 cm gesneden
  • Een halve ui, in stukjes gesneden
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 480 milliliter kippenbouillon
  • 720 milliliter water
  • 455 gram pasta
  • 1 kilo broccoli
  • 0,5 theelepel cayennepoeder
  • 0,5 theelepel nootmuskaat
  • 240 milliliter melk
  • 200 gram geraspte cheddarkaas
  • Peper en zout, naar smaak
30 min.
4 pers.

Net een beetje bijzonderder dan pasta pesto

Een pastagerecht is altijd goed. Wil je een keer wat anders dan de ‘gewone’ pasta met tomatensaus of pasta pesto? Dan is dit recept zeker een aanrader. Het is in ongeveer een half uurtje klaar en vult enorm goed. Wat ons betreft mag hij op het lijstje met toprecepten!

Gebruikers van de mobiele versie van deze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Lekker combi

Pasta, kip, broccoli en kaas: klinkt als een heerlijke combinatie, toch? Voor dit recept worden die vier ingrediënten bij elkaar gevoegd in een heerlijk romige saus. Het is enorm smaakvol, makkelijk te maken en erg vullend. Het recept is geschikt voor vier porties, maar je kunt deze pasta makkelijk in grotere hoeveelheden maken en invriezen. Dan kun je er nog dagenlang van genieten!

Zo maak je deze pasta:

  • Pak een grote pan, zet hem op middelhoog vuur en verhit de olijfolie erin.
  • Schep de blokjes kipfilet in de pan en voeg er wat peper en zout aan toe.
  • Wacht tot de kip een beetje gebruind is en draai alle stukjes om.
  • Voeg de ui en de knoflook toe en schep alles goed door elkaar.
  • Voeg de kippenbouillon, het water en de pasta aan de pan toe en blijf alles goed door elkaar roeren.
  • Doe de deksel op de pan en breng het aan de kook.
  • Haal de deksel er weer af als het geheel kookt en alles nog een keer goed door.
  • Zet het vuur lager, roer alles nog een keer door, doe de deksel weer op de pan en laat het twintig minuten sudderen.
  • Haal de deksel van de pan en voeg de broccoli toe. Blijf alles goed doorroeren, tot de broccoli net zo stoomt als de rest van de maaltijd.
  • Voeg de melk en de cheddarkaas toe en roer net zolang tot er een kaassaus is ontstaan.
  • Voeg het cayennepoeder, de nootmuskaat en eventueel wat peper en zout toe.
  • Roer alles nog een laatste keer door en schep de pasta op.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Oeps: door deze 4 fouten smaakt je pasta niet lekker

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty

Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 kipfilets, in stukjes van 2 cm gesneden
  • Een halve ui, in stukjes gesneden
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 480 milliliter kippenbouillon
  • 720 milliliter water
  • 455 gram pasta
  • 1 kilo broccoli
  • 0,5 theelepel cayennepoeder
  • 0,5 theelepel nootmuskaat
  • 240 milliliter melk
  • 200 gram geraspte cheddarkaas
  • Peper en zout, naar smaak