Ingrediënten
  • 2 eetlepels roomboter
  • 2 kleine sjalotjes, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 theelepels verse tijm, gesneden
  • Snuf zout en peper
  • 400 gram cherrytomaatjes
  • 180 milliliter slagroom
  • 50 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • 100 gram mozzarella, geraspt
  • 25 gram basilicum, fijngesneden
  • Stokbrood, om te serveren
20 min.
4 - 8 pers.

Heerlijk om brood in te dippen

In het weekend pakken we graag groots uit wat betreft eten. We genieten graag in goed gezelschap van een extra drankje en hapje. Als je met vrienden aan het borrelen bent, zijn een paar chippies en blokjes kaas natuurlijk erg lekker. Maar een zelfgemaakte dip voor je brood, dat is hemels! Waar wacht je nog op?

Brood + kaasdip = hemels!

Gebruikers van de mobiele versie van de website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de kaas-tomatendip?

  • Zet een grote, ovenbestendige koekenpan op een middelhoog vuur en smelt de boter erin.
  • Voeg de sjalotjes toe en bak 3 tot 4 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut.
  • Roer de tijm door de stukjes sjalot en breng op smaak met zout en peper. Zet de grill van je oven aan.
  • Voeg de tomaatjes en slagroom toe en breng aan de kook.
  • Voeg de parmezaanse kaas toe en roer net zo lang tot de kaas helemaal is opgenomen in de saus.
  • Strooi de mozzarella over de tomaatjes en zet de koekenpan 3 minuten onder de grill.
  • Breng het gerecht op smaak met nog meer peper en verse basilicum.
  • Heerlijk om stokbrood in te dippen!

Ook lekker: Kaas-maïssoep met spekreepjes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 2 eetlepels roomboter
  • 2 kleine sjalotjes, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 theelepels verse tijm, gesneden
  • Snuf zout en peper
  • 400 gram cherrytomaatjes
  • 180 milliliter slagroom
  • 50 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • 100 gram mozzarella, geraspt
  • 25 gram basilicum, fijngesneden
  • Stokbrood, om te serveren