Marlieke
10 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 225 gram feta
  • 110 gram roomkaas
  • 60 gram zure room / crème fraîche
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout, naar smaak
  • Honing, olijfolie en zaatar-kruiden, ter garnering (optioneel)

Zo heb je feta nog niet eerder geproefd!

Deze dip bevat alles wat je nodig hebt voor een hartverwarmend hapje: romige feta, smaakvolle olijfolie, knoflook en een vleugje zoete honing. Serveer de feta-dip met pitabrood, stokbrood of groenten als bijgerecht of borrelhapje. Om je vingers bij af te likken!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de feta-dip:

  • Doe de feta in een keukenmachine of sterke blender. Pulseer totdat de feta verkruimeld is. Voeg dan de roomkaas, citroen, olijfolie, zure room, knoflook en zout toe. Laat de keukenmachine draaien tot er een dik en romig geheel ontstaat.
  • Verplaatst de feta-dip naar een schaal en besprenkel met olijfolie, honing en eventueel zaatar-kruiden.
  • Dippen maar!

Ook lekker: Courgette met balsamico en feta uit de oven

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Laura in the Kitchen | Beeld: Videostill