Madelon Pathuis
50 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 700 milliliter bouillon
  • 700 milliliter water
  • 1 kilo asperges
  • 2 citroenen
  • 1 ui
  • 2 sjalotjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper
  • 3 teentjes knoflook
  • 350 gram risottorijst

Haal de lente in huis!

Het asperge seizoen is in volle gang. Een goede reden dus om deze heerlijk romige aspergerisotto op tafel te zetten. Of je nu je vegetarische partner wil verrassen of echt zin hebt in comfort food, met deze risotto zit je gegarandeerd goed! Wij vertellen je hoe je hem maakt. 

Aan de slag

  1. Doe de bouillon en het water samen in een middelgrote pan en breng dit op middelhoog vuur aan de kook. Zet vervolgens het vuur laag.
  2. Verhit ondertussen een grote koekenpan. Voeg de helft van de asperges in een gelijkmatige laag toe en bak ze voor ongeveer 4 minuten tot ze krokant en op sommige plaatsen verkoold zijn.
  3. Doe ook de plakjes citroen in de koekenpan en bak deze voor ongeveer 2 minuten.
  4. Haal de koekenpan van het vuur en doe de ui en sjalot in de koekenpan. Roer deze een paar keer om en voeg olie toe.
  5. Zet de koekenpan terug op middelhoog vuur. Voeg een snufje zout en knoflook toe en bak voor ongeveer 2 minuten tot de ui zacht is.
  6. Voeg de risottorijst toe aan de koekenpan en roer goed door tot de rijst licht geroosterd is. Voeg dan wat citroensap toe.
  7. Zodra de citroensap is verdampt, voeg je een paar pollepels bouillon toe aan de koekenpan en kook al roerend tot de bouillon is opgenomen door de rijst. Herhaal dit proces tot de rijst al dente gekookt is. (ongeveer 25 minuten)
  8. Garneer met wat aspergepunten en top af met Parmezaanse kaas et voilà!
  9. Eet smakelijk.

Ook lekker: Recept: zalm en asperges met knoflookboter uit de oven

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Unsplash, Stefan Schauberger