Recept: ramen carbonara

10 min.
1 pers.

Klaar in een handomdraai!

Voor een pasta carbonara zijn wij altijd wel te porren. Ook varianten op dit klassieke pastagerecht vinden we heerlijk. Herkenbaar? Probeer dan eens deze ramen carbonara uit!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je ramen carbonara:

  • Doe het water, de noodles en de bacon in een pannetje en breng het water aan de kook op een middelhoog vuur.
  • Draai de noodles af en toe om, totdat ze uit elkaar vallen. Doe dit net zo lang tot de noodles zacht zijn. Draai het vuur uit en laat 2 minuten staan. Roer wel af en toe door.
  • Doe een eierdooier, de Parmezaanse kaas en wat zwarte peper in een kommetje en mix met een vork tot een geheel.
  • Voeg het eidooiermengsel aan de noodles toe en roer net zo lang tot alles goed is vermengd.
  • Serveer de ramen carbonara met extra Parmezaanse kaas, zwarte peper en verse bieslook.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Pasta met een tomaten-botersaus

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: No Recipes | Beeld: Videostill 

Ingrediënten
  • 240 milliliter water
  • 1 pakje instant ramen/noodles
  • 20 à 25 gram bacon, in stukjes gesneden
  • 1 eierdooier
  • 1 eetlepel Parmezaanse kaas + extra om te serveren
  • Zwarte peper, naar smaak
  • Bieslook, fijngesneden, om te serveren