Ingrediënten
  • 2 bloemkolen
  • 150 milliliter pizza- of marinarasaus
  • Zout en peper naar smaak
  • 200 gram mozzarella, geraspt
  • 60 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 75 gram zwarte olijven, gehalveerd
  • 100 gram pepperoni plakken
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 2 theelepels rode chilivlokken
  • Verse peterselie, gehakt
45 min.
6 pers.

Deze koolhydraatarme ovenschotel van bloemkool is lekker en gezond

Als het aan ons ligt, eten we het liefst iedere avond pizza. Helaas is deze Italiaanse lekkernij niet erg goed voor de lijn. Maar wat als we je vertellen dat we een alternatief hebben gevonden dat minstens zo lekker is én ook nog eens een stuk gezonder? Deze pizza bloemkoolovenschotel bereid je in één ovenschaal, dus je hoeft ook bijna niets af te wassen. Wel zo fijn, toch?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de pizza bloemkoolovenschotel:

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Snijd de bloemkolen in kleine roosjes.
  • Meng in een grote kom de bloemkoolroosjes met de pizza- of marinarasaus en mix tot alle roosjes volledig bedekt zijn met de saus. Breng op smaak met zout en peper.
  • Doe de helft van de bloemkool in een ovenschaal en bedek met de helft van de mozzarella, parmezaanse kaas, olijven en pepperoni. Bestrooi met oregano en chilivlokken.
  • Voeg de rest van je bloemkool toe aan de ovenschaal en herhaal de bovenste laag.
  • Zet de schaal in de oven en bak tot de bloemkool zacht is en de kaas bruist, ± 30 minuten.
  • Haal uit de oven, laat iets afkoelen, garneer met wat verse peterselie en Parmezaanse kaas en serveer.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Romige gevulde paprika’s met kip

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish

Ingrediënten
  • 2 bloemkolen
  • 150 milliliter pizza- of marinarasaus
  • Zout en peper naar smaak
  • 200 gram mozzarella, geraspt
  • 60 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 75 gram zwarte olijven, gehalveerd
  • 100 gram pepperoni plakken
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 2 theelepels rode chilivlokken
  • Verse peterselie, gehakt