Ingrediënten
  • 200 gram pasta
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel (gerookte) paprikapoeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • Snufje zout en peper
  • 1 kipfilet (250 gram) kipfilet
  • 1 eetlepel boter
  • 1 kleine gele ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 60 gram zongedroogde tomaatjes, fijngesneden
  • 60 milliliter droge witte wijn
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 160 milliliter slagroom
  • 80 milliliter kippenbouillon
  • 30 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden
Christel
25 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 200 gram pasta
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel (gerookte) paprikapoeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • Snufje zout en peper
  • 1 kipfilet (250 gram) kipfilet
  • 1 eetlepel boter
  • 1 kleine gele ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 60 gram zongedroogde tomaatjes, fijngesneden
  • 60 milliliter droge witte wijn
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 160 milliliter slagroom
  • 80 milliliter kippenbouillon
  • 30 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden

Genieten geblazen!

Kip is een van die ingrediënten die je altijd wel door de pasta kunt doen. Lekker én voedzaam. Geef je pasta nog meer sjeu door ‘m lekker pittig te maken. Deze pittige pasta kip zit boordevol smaak en is precies pittig genoeg.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina. 

Wat moet je doen?

  • Bereid de pasta volgens de verpakking. Giet af en bewaar een beetje pastawater.
  • Doe de olijfolie, paprikapoeder, cayennepeper, het zout en de peper in een klein kommetje en roer door.
  • Halveer de kipfilet in de lengte en smeer beide kanten van de stukken kipfilet in met het olijfoliemengsel.
  • Zet een koekenpan op een middelhoog vuur en bak beide kanten van de kipfilets 3 minuten. Snijd de kipfilet daarna in stukken en zet apart.
  • Smelt in dezelfde pan de boter, voeg de ui toe en bak glazig. Doe de knoflook in de pan en bak 1 minuut mee.
  • Roer de chilivlokken door de uien en voeg de zongedroogde tomaten toe en bak 1 minuut.
  • Schenk de wijn bij de saus en laat inkoken. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 minuten. Schenk daarna de kippenbouillon en de slagroom toe. Breng de saus op smaak met wat zout en peper.
  • Roer de pasta door de saus en voeg de kip, parmezaanse kaas en peterselie toe. Maak de saus eventueel wat dunner met het bewaarde pastawater.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Romige champignonomelet met tuinkruiden

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Don’t Go Bacon My Heart | Beeld: Videostill YouTube