Ingrediënten
  • 12 gekookte eieren
  • 90 gram mayonaise
  • 1 eetlepel Dijon mosterd
  • 1 á 2 eetlepels Sriracha
  • 1/4e augurk, zo fijn mogelijk gesneden
  • 1 eetlepel augurksap
  • Snuf cayenne peper
  • Zout, peper, uienpoeder en knoflookpoeder naar smaak
  • Paprikapoeder en verse dille om te garneren
02 oktober 2018
20 min.
12 pers.

Klaar in een handomdraai

Gevulde eieren zijn toch wel de hapjes die niet mogen ontbreken op een verjaardag. Hoewel de klassieke gevulde eieren hartstikke lekker zijn, is het wel zo leuk om af en toe te experimenteren met het recept. Houd je van pittig eten? Maak deze pittige gevulde eieren dan eens.

Zo lekker!

Pittig, pittiger, pittigst

De een vindt iets al pittig als er een beetje rode peper door het gerecht zit en een ander vindt het eten pas pittig als er een aantal Madame-jeanette pepers door het eten zitten. Wil je de eieren pittiger maken dan in het recept staat vermeld? We hebben een aantal manieren op een rijtje gezet om je eieren nog meer pit te geven.

  • Voeg gesnipperde jalapeño’s toe aan het recept
  • Verdubbel de cayenne peper
  • Gebruik mayonaise die al pittig is
  • Voeg een scheut tabasco toe aan het recept
  • Voeg een theelepel sambal toe

Wat moet je doen?

  • Pel de eieren en snijd ze in de lengte doormidden.
  • Doe de eierdooiers in een kom en prak ze fijn met een vork.
  • Voeg de mayonaise, Dijon mosterd en Sriracha toe en roer goed door.
  • Voeg de stukjes augurk en augurksap toe en roer opnieuw.
  • Voeg alle kruiden, behalve de paprikapoeder toe en mix het goed.
  • Doe het eierdooiermengsel in een spuitzak en verdeel het mengsel over de eiwitten.
  • Snijd de dille zo fijn mogelijk en maak de gevulde eieren af met wat paprikapoeder en dille.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Zo maak je binnen 1 minuut een gekookt eitje

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Divas Can Cook | Beeld: videostill

Ingrediënten
  • 12 gekookte eieren
  • 90 gram mayonaise
  • 1 eetlepel Dijon mosterd
  • 1 á 2 eetlepels Sriracha
  • 1/4e augurk, zo fijn mogelijk gesneden
  • 1 eetlepel augurksap
  • Snuf cayenne peper
  • Zout, peper, uienpoeder en knoflookpoeder naar smaak
  • Paprikapoeder en verse dille om te garneren