Madelon Pathuis
40 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 1 pak bevroren bladerdeeg
  • 1 groot ei
  • 1 eetlepel water
  • 6 plakjes bacon
  • 2 preien
  • 1 gele paprika
  • 250 gram geraspte kippenborst
  • 230 gram roomkaas
  • Zout en peper
  • Peterselie

Héérlijk voor bij de kerstdagen

Dit bladerdeeg hapje is een echte klassieker en kan dus niet ontbreken bij de feestdagen. Het ziet er misschien moeilijk uit, maar eigenlijk is het best wel makkelijk om te maken. Met een krokant bakje en een heerlijk romige vulling is dit gerechtje écht een feestje op je bord! Wij leggen je uit hoe je het maakt. 

De bladerdeegbakjes

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Sprenkel over een schone oppervlakte wat bloem en rol het eerste vel bladerdeeg uit.
  • Maak 6 rondjes van ongeveer 8 centimeter en leg dit op een bakplaat met bakpapier.
  • Rol nu het tweede vel bladerdeeg uit en maak weer 6 rondjes van 8 centimeter. Snij deze in kleinere rondjes van 6 centimeter.
  • Haal het midden uit de rondjes en leg de overgebleven randen op het bladerdeeg dat al op de bakplaat ligt. Leg de middelste rondjes ook op de bakplaat.
  • Meng in een kleine kom wat ei met water en strijk dit met een kwastje uit over het bladerdeeg.
  • Laat het bladerdeeg 15 minuten rusten en zet het dan in de oven voor 20-25 minuten tot de bakjes goed bruin zijn.

Romige kipvulling

  • Bak ondertussen de bacon in een pan tot het knapperig is. Haal het uit de pan en dep het vet eraf.
  • In dezelfde pan bak je gesneden prei en de gele paprika voor ongeveer 5 minuten.
  • Verkruimel de bacon en voeg het weer toe aan de pan. Doe ook de kip, de room kaas en zout en peper erbij.
  • Bak en roer tot het goed gemengd is.
  • Zodra het bladerdeeg wat is afgekoeld: maak ze hol en vul ze met de romige kip vulling.
  • Besprenkel met wat peterselie.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: Italiaanse pasta met mozzarella uit de oven

Wil je dit artikel bewaren? Pin het dan op Pinterest!

Bron: Taste of Home | Beeld: Videostill Taste of Home