Ingrediënten
  • 450 gram pasta, naar keuze
  • Zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 450 gram gamba’s
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels cajunkruidenmix
  • 2 eetlepels roomboter
  • 2 eetlepels bloem
  • 180 milliliter slagroom
  • 45 gram parmezaanse kaas, geraspt + extra ter garnering
  • Verse peterselie, naar smaak, fijngesneden
Christel
Ingrediënten
  • 450 gram pasta, naar keuze
  • Zout
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 450 gram gamba’s
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels cajunkruidenmix
  • 2 eetlepels roomboter
  • 2 eetlepels bloem
  • 180 milliliter slagroom
  • 45 gram parmezaanse kaas, geraspt + extra ter garnering
  • Verse peterselie, naar smaak, fijngesneden

Lekker pittig en vol smaak

Daar heb je ze weer: de gamba’s. We krijgen nooit genoeg van deze tropische reuzezeewatergarnaal en proberen dan ook graag verschillende gerechten met deze lekkernij uit. Deze pasta met cajun-gamba’s is heerlijk gekruid en ontzettend romig. Begin jij al te watertanden?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Hoe maak je de cajun-gamba’s?

  • Kook de pasta al dente in gezouten water. Zet een beetje pastawater apart.
  • Verhit olijfolie in een koekenpan op een middelhoog vuur en voeg de knoflook en gamba’s toe.
  • Breng de gamba’s op smaak met zout, peper en de cajunkruidenmix. Bak de gamba’s 2 minuten per kant en zet apart.
  • Smelt de roomboter in een andere koekenpan en voeg de bloem toe. Bak een paar minuten en roer regelmatig door.
  • Schenk de slagroom bij het mengsel en roer met een garde. Laat even inkoken en voeg dan de parmezaanse kaas toe. Laat kaas volledig smelten. Verdun de saus eventueel met wat van het bewaarde pastawater. Breng eventueel op smaak met nog wat zout en peper.
  • Roer de pasta door de saus en voeg de gamba’s toe.
  • Sprenkel de peterselie over de pasta en serveer met wat extra parmezaanse kaas.

 

Ook lekker: Pasta met kip in een romige tomatensaus

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill