09 maart 2020

Let goed op als je deze zoete lekkernij onlangs hebt gekocht

SPAR waarschuwt voor zijn donuts met deco, per stuk of meer verpakt. Vanwege een fout staan niet alle ingrediënten juist op het etiket vermeld. Hierdoor kloppen de allergenen op het label niet. SPAR verzoekt klanten met bepaalde allergieën de donuts terug te brengen naar de winkel. Wie aan dit verzoek gehoor geeft, krijgt zijn geld terug. Klanten zonder allergieën kunnen de donuts gerust consumeren. 

Verkeerd etiket

De veiligheidswaarschuwing betreft de donuts met artikelcode 2176640000000 en houdbaarheidsdatum tot en met 7 maart 2020. Op het product zit een verkeerd etiket. Op het foutieve label staat: ‘Allergenen: tarwe. Kan sporen bevatten van soja, melk, noten.’ Dit moet zijn: ‘Allergenen: gluten, soja, melk (eiwit + lactose), eieren. Kan sporen bevatten van noten.’ SPAR verzoekt klanten met een allergie voor bovenstaande ingrediënten de donut(s) niet te consumeren en terug te brengen naar de winkel.

Geld terug

SPAR heeft inmiddels alle donuts met verkeerd etiket uit de schappen gehaald. Ondanks dat de fout reeds is hersteld, kan het zijn dat er nog producten met een foutief etiket in omloop zijn. Heb je deze donuts aangeschaft, controleer dan dus eerst goed het label voordat je het product eet. Consumenten die de donut(s) terugbrengen naar een SPAR-filiaal, krijgen hun geld terug. Voor klanten die geen allergie hebben, zijn de donuts veilig om te eten. Voor verdere vragen kun je contact opnemen met SPAR, via het e-mailadres [email protected] of telefoonnummer 088-4457771.

donuts

Lees ook: Lidl Nederland roept per direct vijgenbrood terug

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: NVWA | Beeld: Wikimedia Commons, auteur: SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.