Ingrediënten
  • 200 gram pasta
  • Zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 middelgrote gele ui, gesnipperd
  • 50 gram maïskorrels
  • 1 paprika, in stukjes gesneden
  • 50 gram mayonaise
  • 60 gram kaas, geraspt
  • Snuf oregano en chilivlokken, naar smaak
Christel
15 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 200 gram pasta
  • Zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 middelgrote gele ui, gesnipperd
  • 50 gram maïskorrels
  • 1 paprika, in stukjes gesneden
  • 50 gram mayonaise
  • 60 gram kaas, geraspt
  • Snuf oregano en chilivlokken, naar smaak

Pasta in een mayonaisesaus klinkt raar, maar het is ontzettend lekker

Nieuwe pastarecepten proberen: daar draaien we onze hand niet voor om. Toch twijfelden we even of we deze pasta in een mayonaisesaus wilden uitproberen. Hoewel we gerust een klodder mayonaise door de pastasalade roeren, lijkt het heel andere koek als de pasta nog warm is. Goed, lang verhaal kort: we doken de keuken in om deze pasta te proberen en we werden aangenaam verrast.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Wat moet je doen?

  • Kook de pasta al dente in zout water. Giet af en bewaar zo’n 60 milliliter van het pastawater.
  • Verhit de olie en boter in een grote koekenpan en voeg de knoflook en ui toe. Bak tot de ui zacht is en voeg de ui en mais toe. Bak 2 minuten.
  • Breng op smaak met wat zout en voeg de mayonaise toe en het pastawater toe. Roer tot alles goed is vermengd.
  • Voeg de kaas en pasta toe en roer tot alles goed is vermengd en de kaas is gesmolten.
  • Breng op smaak met nog wat oregano en chilivlokken.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Romige Japanse aardappelsalade

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Terrace Kitchen | Beeld: Videostill YouTube