Ingrediënten
  • 60 gram mayonaise
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 20 garnalen (200 gram)
  • 1/4 theelepel peper voor de garnalen en 1/4 theelepel voor de coating
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 1/4 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 ei
  • 30 gram bloem
  • 30 gram maizena
  • 1/2 theelepel gemengde kruiden
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • Olijfolie om in te bakken
  • Optioneel: bosui ter garnering
redacteur
25 min.
20 pers.
Ingrediënten
  • 60 gram mayonaise
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 20 garnalen (200 gram)
  • 1/4 theelepel peper voor de garnalen en 1/4 theelepel voor de coating
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 1/4 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 ei
  • 30 gram bloem
  • 30 gram maizena
  • 1/2 theelepel gemengde kruiden
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • Olijfolie om in te bakken
  • Optioneel: bosui ter garnering

Heerlijk als voorafje of bijgerecht

Wanneer je naar een Japans restaurant gaat, staan er vaak pittige garnalen op het menu. Wij zijn gek op maaltjes met een pepertje, dus als we een voorgerecht uitzoeken, komen we bijna altijd bij deze ‘dynamite garnalen’ uit, zoals ze ook wel genoemd worden. Ze smaken heerlijk, maar wist je dat je ze ook makkelijk zelf kunt maken? Deze garnalen met pittige chilimayonaise doen beslist niet onder voor de garnalen in Japanse restaurants. Pluspunt: ze zijn wel een stuk goedkoper. Aan de slag!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de garnalen met pittige chilimayonaise:

  • Neem een middelgrote kom en doe hierin de mayonaise en chilisaus. Roer goed door en zet apart.
  • Pak een andere kom en doe hierin de gepelde en schoongemaakte garnalen. Voeg de peper, knoflookpoeder, paprikapoeder, sojasaus en het ei toe. Roer goed door elkaar en zet apart.
  • Doe in een andere kom de bloem, maizena, zwarte peper, kruiden, knoflookpoeder en het zout. Mix de droge ingrediënten goed, dit wordt de krokante coating voor de garnalen.
  • Pak een garnaal en haal deze door het bloemmengsel. Doe ditzelfde ook met de rest van de garnalen.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de garnalen hierin 3 a 4 minuten goudbruin. Let op: bak de garnalen niet te lang, dan worden ze taai.
  • Meng de gebakken garnalen met de chilimayonaise. Serveer eventueel met wat gesnipperde bosui.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: pittige spaghetti met knoflookgarnalen en bosuipesto

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Spicebangla | Beeld: Videostill