Ingrediënten
  • 1 - 1,5 kilo runderriblappen
  • 3 eetlepels hekate chipotlepepers in adobo
  • 1 rode ui
  • 8 tenen knoflook
  • 4 kruidnagels
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 2 bosjes koriander
  • 4 limoenen
  • 60 milliliter rodewijnazijn
  • 500 milliliter kippenbouillon
  • 5 laurierblaadjes
  • 10 - 15 kleine maïstortilla's
  • 150 gram ananas
  • Ingelegde rode ui
  • Handje verse koriander
  • Zure room of yoghurt
  • 1 limoen
  • Je favoriete hot sauce
Rowan Hattu
5 + 60 min.
6 - 8 pers.
Ingrediënten
  • 1 - 1,5 kilo runderriblappen
  • 3 eetlepels hekate chipotlepepers in adobo
  • 1 rode ui
  • 8 tenen knoflook
  • 4 kruidnagels
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 2 bosjes koriander
  • 4 limoenen
  • 60 milliliter rodewijnazijn
  • 500 milliliter kippenbouillon
  • 5 laurierblaadjes
  • 10 - 15 kleine maïstortilla's
  • 150 gram ananas
  • Ingelegde rode ui
  • Handje verse koriander
  • Zure room of yoghurt
  • 1 limoen
  • Je favoriete hot sauce

Taco time!

Taco’s, we hebben er allemaal stiekem wel een beetje een zwak voor. Dit recept bevat heerlijk Mexicaans stoofvlees met lekker veel limoen en barbecoa. Lekker makkelijk om te maken en o-zo lekker. Precies waar we van houden. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Wat is barbacoa?

Barbacoa is Mexicaans stoofvlees. Je kunt het eigenlijk wel een beetje vergelijken met Mexicaanse pulled pork. Het is een echte smaakmaker, waarbij je een mooi, lekker en groot stuk vlees vijf uur lang laat sudderen in een mengsel van chipotlepepers en limoensap. De bedoeling is dat als je er alleen al naar kijkt, het uit elkaar valt. Heerlijk.

Zo maak je deze overheerlijke taco’s

  • Om te beginnen doe je de chipotlepepers, rode ui, knoflook, kruidnagels, komijnpoeder, koriander, sap van de limoen en de rodewijnazijn in een keukenmachine totdat het een soort saus of pasta wordt.
  • Giet deze saus in een snelkookpan.
  • Snijd vervolgens het vlees in twee of drie grote stukken en leg het in de saus.
  • Steek dan de laurierblaadjes tussen het vlees en giet de kippenbouillon erbij.
  • Als dit is gelukt, doe je de deksel op de snelkookpan.
  • Programmeer de pan in voor ongeveer één uur of kies voor het stoofvleesprogramma.
  • Als dit is voltooid, open je de snelkookpan en trek je het stoofvlees met twee vorken uit elkaar.
  • Als je wilt, kun je de vloeistof nog in laten koken.
  • Verwarm vervolgens de maïstortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Om ze zolang mogelijk warm te houden, doe je de tortillas in een schone theedoek.
  • Als je helemaal klaar bent, beleg je de taco’s met de barbacoa.
  • Maak het af met alle gekozen toppings.
  • Genieten!

Extra tip: bewaar de bouillon van de barbacoa! Het dient als een geweldige smaakmaker. Lepel er een beetje van over het vlees en serveer het bijvoorbeeld met rijst, of gebruik het als basis voor een soep.

Lees ook: Recept: gezonde garnalentaco’s met een pittig sausje

Artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: Pexels