Recept: makkelijke pumpkin spice tiramisu

Ingrediënten
  • Voor de koffie:
  • 474 milliliter vers gezette koffie
  • 25 gram kristalsuiker
  • 1,5 eetlepel bourbon (optioneel)
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • Voor de pompoen mascarpone:
  • 170 gram pompoenpuree
  • 107 gram donkerbruine suiker
  • Halve theelepel gemalen kaneel
  • Halve theelepel gemalen gember
  • Snufje gemalen nootmuskaat
  • Snufje zout
  • 454 gram mascarpone
  • 473 milliliter zware room
  • 14 gram banketbakkerssuiker
  • Scheutje vanille-extract
  • Voor de tiramisu:
  • 36 lange vingers
  • Cacaopoeder
Jaimy Boer
6 uur + 30 min.
10 pers.
Ingrediënten
  • Voor de koffie:
  • 474 milliliter vers gezette koffie
  • 25 gram kristalsuiker
  • 1,5 eetlepel bourbon (optioneel)
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • Voor de pompoen mascarpone:
  • 170 gram pompoenpuree
  • 107 gram donkerbruine suiker
  • Halve theelepel gemalen kaneel
  • Halve theelepel gemalen gember
  • Snufje gemalen nootmuskaat
  • Snufje zout
  • 454 gram mascarpone
  • 473 milliliter zware room
  • 14 gram banketbakkerssuiker
  • Scheutje vanille-extract
  • Voor de tiramisu:
  • 36 lange vingers
  • Cacaopoeder

Dat wordt smullen!

Tiramisu is een klassiek Italiaans gerecht waar we graag voor in de keuken staan. Maar wist je dat het heel makkelijk is om een kleine twist te geven aan het recept? Dit recept voor een pumpkin spice tiramisu lijkt nog steeds op de klassieker, maar dan met de kruidige smaken van het najaar. Aan de slag!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Zo maak je de pumpkin spice tiramisu:

Voorbereiding:

  • Zet een ovenschaal of pan klaar waar je de tiramisu in wilt maken. Dit recept is gemaakt voor een pan van 33 x 23 centimeter, maar je kunt er makkelijk een ander formaat voor gebruiken.

Voor de koffie:

  • Klop in een kleine kom de koffie, suiker, bourbon (optioneel) en vanille-extract door elkaar. Zet dit daarna opzij.

Voor de pompoenmascarpone:

  • Meng in een grote kom de pompoen, bruine suiker, kaneel, gember, nootmuskaat en zout om te combineren.
  • Klop de mascarpone erdoor tot het volledig gemengd is.

Aan de slag:

  • Voeg in een mediumkom de slagroom, banketbakkerssuiker en vanille toe en klop tot stijve pieken.
  • Voeg de helft van de slagroom toe aan het pompoenmascarponemengsel en spatel voorzichtig door elkaar. Bewaar de resterende slagroom.
  • Dompel één voor één een lange vinger in het koffiemengsel gedurende 10 tot 15 seconden onder. Leg de lange vingers in een enkele laag in de ovenschaal tot de bodem bedekt is.
  • Verdeel de helft van de pompoenmascarpone in de ovenschaal, strijk de bovenkant glad en schuif hem helemaal naar de rand van de schaal.
  • Herhaal het onderdompelen van de lange vingers in het koffiemengsel en maak een tweede laag van de geweekte lange vingers en pompoenmascarpone.
  • Top met de gereserveerde slagroom en gebruik een spatel om het oppervlak glad te maken.
  • Bestrooi vervolgens met cacaopoeder, met behulp van een fijnmazige zeef.
  • Zet in de koelkast en laat minstens 6 uur opstijven voor het serveren.
  • Genieten maar!

Lees ook: Recept: deze lekkere tiramisu staat binnen no time op tafel

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: PureWow | Beeld: iStock