Sabine
45 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 65 gram poedersuiker 
  • 170 gram boter, op kamertemperatuur 
  • 65 gram maizena 
  • 140 gram patentmeel 
  • Halve theelepel vanille-extract 

Maizena is niet alleen een ingrediënt om sauzen of soepen mee te maken

De meeste mensen hebben wel een pakje maizena in de keukenkast staan. Handig, want je kunt er makkelijk soepen en sauzen mee binden. Ook voor het bakken van koekjes komt dit bindmiddel van pas. Het ingrediënt geeft je koekjes een zachte bite en zorgt ervoor dat je een soort shortbread-achtig deeg krijgt. Het perfecte koekje om je tanden in te zetten, dus. Dit is hoe je maizenakoekjes maakt! 

Gebruikers van de mobiele versie vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 °C.
  • Doe de boter en poedersuiker in een kom en meng tot een luchtig geheel.
  • Voeg de maizena, bloem en het vanille-extract toe en meng opnieuw.
  • Rol het deeg uit tot het iets dikker dan een halve centimeter is. Laat 30 minuten rusten.
  • Steek daarna koekjes uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes in 15 tot 20 minuten gaar. De koekjes zijn klaar als de randjes goudbruin beginnen te worden.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen.
  • Geniet ervan. 

Lees ook: Waarom je gerechten met maizena beter niet kunt invriezen

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Food52 | Beeld: Unsplash, Shortgirl Shortbeard