Sabine

Heb je maizena gebruikt voor een saus of gerecht? Vries het dan niet in

Met maïzena kun je een veel te dunne saus of veel te waterig uitgevallen gerecht vaak nog redden. Een geheim wapen is het niet echt, maar het is wel een manier waarop we altijd kunnen terugvallen. Al kun je gerechten waarin maïzena is verwerkt beter niet invriezen.

Maizena in een gerecht

Veel pastasauzen, soepen of andere sauzen vragen nog weleens om een eetlepel maizena. Het is een makkelijke fool proof manier om een saus dikker te maken. Een ding vergeten recepten er echter bij te vermelden: je kunt het gerecht daarna niet meer invriezen.

Waterige saus

Als je iets met maizena invriest, verliest het zetmeel zijn verdikkende werking. Ontdooi je vervolgens het gerecht? Dan eindig je met een waterige saus en daar zit niemand op te wachten.

Alternatieven

Weet je van tevoren al dat je een bepaald gerecht graag wilt invriezen? Gebruik dan alternatieven voor maizena. Denk bijvoorbeeld aan bloem. Maak een roux door boter in een pan te smelten en daar bloem aan toe te voegen. Dit is een perfecte basis om een soep of bechamelsaus te maken en het heeft ook een verdikkend effect. Vind je dit maar ingewikkeld? Dan zou je ook arrowrootpoeder kunnen gebruiken in plaats van maizena.

Lees ook: Recept: kipgehaktballetjes in romige mosterdsaus

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Mashed | Beeld: Kookfans