Esther Reitsema
35 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • 1 zakje bakmix
  • 250 gram suiker
  • 2 grote eieren
  • 125 milliliter zure room
  • 1 bakje verse of bevroren blauwe bessen

Lekker makkelijk!

Wil je iets lekkers bakken voor je visite, als traktatie of gewoon lekker voor jezelf? Met deze luchtige blauwe bessenmuffins zit je altijd goed. Ze passen bij elke gelegenheid en zijn ook nog eens super makkelijk om te maken. Aan de slag dus!

Zo maak je de muffins:

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Doe de bakmix en ongeveer driekwart van de suiker in een grote kom en meng dit door elkaar.
  • Klop de eieren en voeg de room hierbij. Meng dit vervolgens met de bakmix en de blauwe bessen.
  • Vet de vormpjes in en vul ze ongeveer voor driekwart. Bestrooi dit met de resterende suiker.
  • Bak de muffins 20-25 minuten. Controleer of ze klaar zijn door een tandenstoker erin te steken. Komt deze er weer schoon uit? Dan kun je de muffins uit de oven halen.
  • Even laten afkoelen en klaar zijn je blauwe bessenmuffins. Smullen maar!

Lees ook: Handig: met deze tips kun je langer van je muffins genieten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Taste of Home | Beeld: Unsplash, Tony Flood