Ingrediënten
  • 100 gram bloem + extra om te bestuiven
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 110 gram roomboter, op kamertemperatuur + extra om in te vetten
  • 2 grote eieren
  • Rasp van 1 citroen
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 340 gram lemon curd
  • Slagroom om te serveren
30 min.
4 - 6 pers.

Je hebt maar een paar ingrediënten nodig voor deze lemon curd-pudding

Citroenen zijn bij ons niet aan te slepen. We doen zowel het sap als de rasp regelmatig door onze drankjes of gerechten. Ook maken we er graag lemon curd van. Ben jij net als wij dol op citroenen? Maak dan eens deze lemon curd-pudding. Ook leuk als toetje als je indruk wilt maken op je gasten.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Lemon curd

Voor dit recept kun je gewoon lemon curd uit de supermarkt gebruiken. Je kunt het echter ook makkelijk zelf maken. Je hebt er alleen citroenen, boter, eieren en suiker voor nodig. Hier lees je hoe je lemon curd maakt.

Hoe maak je de lemon curd-pudding?

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een ovale ovenschaal of puddingschaal in met een beetje boter en bestuif met wat bloem.
  • Doe de bloem, de suiker, en het bakpoeder in een kom en roer even door.
  • Voeg de eieren, boter, citroenrasp en het vanille-extract toe en roer net zo lang tot je een egaal beslag hebt.
  • Doe het beslag in de puddingvorm en verdeel 4 eetlepels lemon curd over het beslag. Roer vervolgens met een mes door het beslag en de lemon curd zodat er mooie swirls ontstaan.
  • Bak de pudding 20 tot 25 minuten in de oven. De bovenkant moet bruin zijn, maar het midden moet nog een beetje wiebelen.
  • Verwarm de rest van de lemon curd in de magnetron of in een pannetje.
  • Schep de pudding op de borden en serveer met de warme lemon curd en nog een schep slagroom
  • Geniet ervan!

 

Ook lekker: Franse perentaart met amandel

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Donal Skehan | Beeld: Videostill YouTube

Ingrediënten
  • 100 gram bloem + extra om te bestuiven
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 110 gram roomboter, op kamertemperatuur + extra om in te vetten
  • 2 grote eieren
  • Rasp van 1 citroen
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 340 gram lemon curd
  • Slagroom om te serveren