Ingrediënten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 220 gram champignons
  • 2 stukken kippenborstfilet
  • Snufje zout en peper
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1/2 sjalot, fijngehakt
  • 250 milliliter Tawny port
  • 100 milliliter kippenbouillon
  • 1/2 theelepel rozemarijn + extra ter garnering
  • 240 milliliter kookroom
  • 1 handje verse peterselie, gesneden
redacteur
30 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 220 gram champignons
  • 2 stukken kippenborstfilet
  • Snufje zout en peper
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1/2 sjalot, fijngehakt
  • 250 milliliter Tawny port
  • 100 milliliter kippenbouillon
  • 1/2 theelepel rozemarijn + extra ter garnering
  • 240 milliliter kookroom
  • 1 handje verse peterselie, gesneden

Je maakt alles in één pan

Vaak worden gerechten net iets lekkerder met een scheutje alcohol. Zo is een tiramisu geen tiramisu zonder een drupje koffielikeur en tilt een glaasje witte wijn je kaasfondue in één klap naar een hoger niveau. Voor deze kip geldt hetzelfde. Je maakt hem namelijk helemaal af met een paar eetlepels portsaus. Genieten!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de gebakken kip met champignon-portsaus:

  • Zet een koekenpan op het vuur en verhit hierin 2 eetlepels olie. Voeg de gesneden champignons toe en bak ze gaar. Haal de champignons uit de pan en leg ze op een bord. Zet apart.
  • Breng de kip op smaak met zout en peper en haal door de bloem. Verhit opnieuw 2 eetlepels olie in dezelfde koekenpan en leg de kip hierin. Bak de kip aan beide kanten gaar (ong. 2 minuten per kant).
  • Schuif de kip iets naar de zijkant van de pan en leg in het midden de fijngehakte knoflook en gesneden sjalot. Bak 30 seconden aan. Giet de port in de pan en breng aan de kook. Voeg daarna de kippenbouillon en rozemarijn toe en roer goed.
  • Voeg de champignons toe en laat twee minuten meekoken. Breng de saus op smaak met wat zout en peper. Voeg als laatste de kookroom toe en roer.
  • Haal de stukken kip uit de pan en verdeel ze over de borden. Zet de saus opnieuw op het vuur en laat wat indikken. Voeg de fijngesneden peterselie toe en roer door de saus. Giet de saus over de kip en garneer met rozemarijn.
  • Serveer direct en geniet ervan!

Lees ook: Recept: kip met champignons in kruidenroomsaus

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Recipe30 | Beeld: Videostill