30 min.
2 pers.

Dat wordt verantwoord smullen!

Een heerlijke hamburger, maar dan zonder brood én in een schaal. Het klinkt misschien een beetje gek, maar het is het gezonde alternatief van de ‘normale’ hamburger. Een combinatie van verse groenten en gehakt, samen in een vrolijk gekleurde bowl. Deze hamburger-bowl is lekker én gezond, hij is namelijk koolhydraatarm. Verantwoord genieten dus! Heerlijk voor de lunch of het avondeten.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Dit is hoe je de hamburger-bowl maakt:

  • Meng het gehakt, de knoflookpoeder, uienpoeder en het zout door elkaar. 
  • Verhit olijfolie in een pan op middelhoog vuur en voeg dan het gehaktmengsel toe. Dek de pan af, zodat het gehakt goed gaar kan worden.
  • Kook het gehakt zo’n 15-20 minuten op middelhoog vuur, tot het gaar is. Roer elke vijf minuten om te voorkomen dat het vlees uitdroogt. 
  • In de tijd dat het gehakt kookt, is het tijd om de rest van de bowl voor te bereiden.
  • Voeg de vers gewassen spinazie, tomaten, uien en augurken samen in een middelgrote kom.
  • Als het gehakt gaar en verkruimeld is, schep dan een kwart van het gehakt in de kom.
  • Naar eigen smaak en keuze kun je de bowl garneren met ketchup, mosterd en avocado. Maak er een mooi, vrolijk geheel van. 
  • Als jij tevreden bent, is de bowl klaar om te serveren.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: kaasquesadillas met gehakt

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Pexels

Ingrediënten
  • 340 gram gehakt
  • 40 gram spinazie
  • 50 gram tomaat, in blokjes gesneden
  • 3 plakjes augurken
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 middelgrote ui, in blokjes gesneden
  • 1 avocado
  • Ketchup
  • Mosterd