Ingrediënten
  • 1 courgette
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 eieren
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 450 gram bloem + extra om te bestuiven
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 milliliter water
  • Olie om in te bakken
Christel
90 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 1 courgette
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 eieren
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 450 gram bloem + extra om te bestuiven
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 milliliter water
  • Olie om in te bakken

Om je vingers bij af te likken

Hoewel we graag koolhydraatarme recepten uitproberen, proberen we ook dolgraag recepten uit die veel koolhydraten bevatten. Zo probeerden we onlangs dit overheerlijke courgettebrood uit. Iets wat we snel weer gaan maken!

Zeker voor herhaling vatbaar.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Wat moet je doen?

  • Rasp de courgette en doe in een kom.
  • Voeg de rode ui, knoflook, eieren, chilivlokken, zwarte peper en het zout toe. Roer tot alles goed is vermengd.
  • Doe de bloem en het bakpoeder in de kom en kneed de courgette en de bloem door elkaar.
  • Voeg het water geleidelijk toe en kneed het deeg tot een bal.
  • Dek de kom af met vershoudfolie en zet de kom een uur in de koelkast.
  • Bestuif het deeg met extra bloem. Druk de bal een beetje plat en snijd er acht punten uit.
  • Rol van elke punt een balletje.
  • Bestuif met extra bloem en rol de balletjes uit tot ze de dikte hebben van een pannenkoek.
  • Verhit olie in een koekenpan op een middelhoog vuur en doe de pannenkoek erin.
  • Bak beide kanten goudbruin in een paar minuten en draai regelmatig om.
  • Heerlijk om gewoon te eten of om te dippen!

Ook lekker: Pannenkoeken-ovenschotel met spek en kaas

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Ashpazkhane Mazar | Beeld: Videostill Ashpazkhane Mazar