Ingrediënten
  • 1 eiwit
  • 5 eetlepels parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • 4 stuks kipfilet
  • 400 gram nieuwe aardappels met schil, in blokjes
  • 140 gram bevroren erwtjes
  • 50 gram babyspinazie (of een goede hand vol)
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 theelepels olijfolie
Redactie Kookfans
20 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 eiwit
  • 5 eetlepels parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • 4 stuks kipfilet
  • 400 gram nieuwe aardappels met schil, in blokjes
  • 140 gram bevroren erwtjes
  • 50 gram babyspinazie (of een goede hand vol)
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 theelepels olijfolie

Een lekkere én simpele kipmaaltijd voor de lente

De zon laat zich weer steeds vaker zien, en de temperaturen stijgen gestaag: het is nu echt (bijna) lente. Hoewel de lente ‘officieel’ pas op 20 maart begint, lopen we graag op de zaken vooruit. Daarom deze heerlijke kipmaaltijd! Vol van smaak, met frisse groenten en een mals stukje kip. Perfect voor de lente. Aan de slag!

Veelzijdige kipmaaltijd met parmezaanse kaas

Dit simpele gerecht met kip en parmezaanse kaas past eigenlijk op élk moment van het jaar. Op deze manier met frisse groenten en aardappeltjes is het een heerlijke lentemaaltijd. Is het hoogzomer? Verwissel dan de aardappels en erwtjes voor een lekkere afgekoelde pasta of couscous voor een smaakvolle salade. Voor een extra frisse twist, kun je ook nog wat citroenschil door de parmezaanse kaas raspen. Jummie! Een andere tip is om bij de groenten te kiezen voor minder aardappels en meer spinazie. Net zo lekker, maar beter passend binnen bijvoorbeeld een koolhydraatarm dieet.

Zo maak je de kipmaaltijd met parmezaanse kaas:

  • Bedek de grillpan met folie, en verhit de pan even op een middelhoog vuur. Gebruik je een elektrische grill? Zet deze dan op de medium stand.
  • Druk of rol de kip licht aan, zodat deze iets platter is.
  • Pak twee diepe borden. Klop het eiwit los met een beetje peper en zout op één bord, en doe op het andere bord de parmezaanse kaas.
  • Dip de kip eerst in het eiwit, en rol deze vervolgens door de parmezaanse kaas.
  • Grill de kip in z’n parmezaanse jasje nu 10 à 12 minuten en bak deze aan beide zijden goudbruin en knapperig. Keer één keer om.
  • Kook ondertussen de aardappels 10 minuten door in een ruime pan met water. Doe in de laatste 3 minuten ook de erwtjes erbij in de pan en kook deze mee tot ze gaar zijn. Giet vervolgens af.
  • Doe de aardappels en erwtjes in een pan met de spinazie, azijn, en olie. Breng op smaak met peper, zout, en kruiden naar keuze.
  • Opscheppen maar. Serveertip: doe in het midden van elk bord een flinke schep van de groenten, en leg een van de kipfilets hier bovenop.
  • Tast toe!

Lees ook: Zwanger? Dit is wat je dan beter wel en niet kunt eten!

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: BBC Good Food | Beeld: Videostill BBC Good Food