14 maart 2022
Redactie Kookfans

Twitter is duidelijk blij dat HHB weer op de buis is!

Net zoals wij, hebben velen lang uitgekeken naar de terugkeer van Heel Holland Bakt. Het ultieme zondagavondprogramma dat nu op de zaterdag wordt uitgezonden is namelijk terug! Dit weekend was de eerste aflevering, en daar waren veel mensen behoorlijk blij mee.

Aflevering 1

We hebben er een poosje op moeten wachten, maar eindelijk was het dan zover. Dit weekend vond de eerste aflevering van het nieuwe seizoen Heel Holland Bakt plaats. Tien enthousiaste thuisbakkers mochten de pastelversierde tent betreden en zich van hun beste kant laten zien. De technische opdracht was dit keer een klassieker: een echte roze koek naar Robèrts voorbeeld. En bij de spektakelstukken keken we onze ogen uit naar alle kunstwerkjes van de madeleines. En natuurlijk moet er aan het einde van de aflevering een kandidaat de tent verlaten… Maar daarover houden we onze lippen op elkaar!

Meekijken met Twitter

En natuurlijk geldt dat we tegenwoordig allemaal makkelijk onze mening kunnen geven over van alles en nog wat. Zo viel er dit weekend onder de Twitter-hashtag #HHB weer flink wat te lachen. Wij zetten de leukste tweets op een rijtje.

Zo laat Linda weten er ontzettend veel zin in te hebben. Van nationale lieveling André van Duin tot het ‘te gekke kapsel van Inge’, deelt ze: van HHB word je automatisch vrolijk!

Marjolijn uit haar bewondering voor de jonge Zeinab die een waar kunststukje weet af te leveren met haar spektakelstuk. “Zeinab kan bakken, doet een master, speelt viool éen spreekt acht talen”, schrijft ze. “En ik zit hier met een biertje op de bank over een televisieprogramma te tweeten”. Tja, zelfde verhaal hier…

Lianne laat bovendien weten dat zij Enzo na deze prachtige quote wel ziet zitten. Op de website van Omroep MAX lezen we echter het volgende: “Naast plantaardig bakken houdt hij van yoga en wandelt hij graag met zijn man en hun hond door het park.” Helaas, Enzo is dus van de markt. Maar gelukkig kunnen we via de tv van zijn baksels genieten.

Ook over Inges kijk op Madeleines zijn veel Twitteraars goed te spreken. Van “Ik ben ook een Madeleine!” tot haar citaat over de ronde vormen van een Madeleine-buikje: fingers crossed dat Inge nog héél lang te zien blijft.

https://twitter.com/Daan_Danado/status/1502735481045401604

En natuurlijk blijven we groot fan van presentator André van Duin en juryleden Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden. Altijd vol klasse, meelevend en toch kritisch: je moet het maar kunnen. En daar kunnen ook andere juryleden op tv nog een puntje aan zuigen, vindt Daan.

En ten slotte: HHB biedt duidelijk plezier voor álle leeftijden. Misschien iets té veel plezier, zelfs?

Lees ook:  Zo maak je de lekkere roze koeken uit Heel Holland Bakt

Dit artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Twitter, Omroep MAX | Beeld: Roland J. Reinders/Omroep MAX