Ingrediënten
  • 5 plakjes bacon
  • 225 gram roomkaas
  • 50 gram (witte) cheddarkaas
  • 100 gram belegen Goudse kaas
  • 1 jalapeñopeper, in stukjes gesneden
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • zout en peper
  • 3 bagels
redacteur
35 min.
3 pers.
Ingrediënten
  • 5 plakjes bacon
  • 225 gram roomkaas
  • 50 gram (witte) cheddarkaas
  • 100 gram belegen Goudse kaas
  • 1 jalapeñopeper, in stukjes gesneden
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • zout en peper
  • 3 bagels

Comfort food als lunch!

Natuurlijk is een boterham met kipfilet lekker, maar af en toe heb je gewoon zin in een iets uitgebreidere lunch. Dan zijn deze jalapeño popper bagels een perfecte keuze. Dankzij de romige kaas is het echt ‘comfort food’, maar het bereiden van deze bagels is kinderspel! 

Overheerlijk als lunch of snack!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de jalapeño popper bagels:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Zet een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de bacon knapperig (circa 8 minuten). Haal de bacon vervolgens uit de pan, laat uitlekken en snijd in kleine stukjes.
  • Meng in een grote kom de roomkaas, geraspte cheddar, geraspte Goudse kaas, jalapeño pepers en knoflookpoeder. Voeg ook de gesneden bacon toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de bagels horizontaal doormidden en besmeer beide helften aan de gesneden zijde met het roomkaasmengsel. Strooi hierover nog wat extra Goudse kaas. Bak de bagels vervolgens in de oven, totdat de kaas helemaal gesmolten is. Dit zal ongeveer na 10 tot 12 minuten zijn.
  • Garneer elke bagel met wat gesneden jalapeño pepers.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: Tuna Melt-broodje met paprika en courgette

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill