Ingrediënten
  • 200 gram rode linzen
  • 2 eetlepels olie voor de dahl + 2 eetlepels olie om in te bakken
  • 1 theelepel komijnzaad + 1/4 theelepel
  • 4-5 currybladeren
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 theelepel knoflook-gemberpasta
  • 4 kleine groene pepertjes
  • 2 tomaten, in blokjes gesneden
  • 950 milliliter water
  • 2 eetlepels verse koriander, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 kleine rode pepertjes
  • 1/4 theelepel chilipoeder
redacteur
30 min.
5 pers.
Ingrediënten
  • 200 gram rode linzen
  • 2 eetlepels olie voor de dahl + 2 eetlepels olie om in te bakken
  • 1 theelepel komijnzaad + 1/4 theelepel
  • 4-5 currybladeren
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 theelepel knoflook-gemberpasta
  • 4 kleine groene pepertjes
  • 2 tomaten, in blokjes gesneden
  • 950 milliliter water
  • 2 eetlepels verse koriander, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 kleine rode pepertjes
  • 1/4 theelepel chilipoeder

Een goedgevulde en gezonde rode linzensoep

Wij zijn gek op de Indiase keuken en we bereiden dan ook regelmatig Indiase gerechten. Eén van onze favorieten is deze Masoor Dahl. Dit maaltje is een soort kruising tussen een curry en een soep. De dahl is goedgevuld en zit bomvol groenten. Heel gezond dus en omdat je hem al binnen 30 minuten op tafel hebt staan, is hij uiterst geschikt voor een doordeweekse avond. Ga jij het ook proberen?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je Indiase Masoor Dahl:

  • Was de linzen zorgvuldig met water.
  • Zet een pan op het vuur en verhit hierin twee eetlepels olie. Voeg zodra de olie heet is de komijnzaad en currybladeren toe. Roer 30 seconden door, totdat de komijnzaadjes beginnen te spetteren. Voeg vervolgens de uien toe en bak mee totdat ze zacht zijn geworden. Voeg de knoflook-gemberpasta en groene pepers toe en bak 1 minuut mee.
  • Doe de tomaten erbij en bak mee totdat deze zacht zijn. Doe vervolgens de gewassen linzen erbij en bak 2 minuten mee. Giet het water erbij. Doe het deksel op de pan en laat 15 minuten koken, totdat de linzen zacht zijn geworden. Roer af en toe goed door. Voeg als laatste de koriander toe.
  • Zet een andere koekenpan op het vuur en verhit hierin 2 eetlepels olie. Voeg de knoflook toe en bak kort aan. Voeg de komijnzaad, rode chilipepers en een curryblad toe en roer door. Voeg de chilipoeder toe en giet de inhoud van de koekenpan in de dahl. Roer goed door.
  • Serveer direct en eet smakelijk!

Lees ook: Recept: Indiase geroosterde bloemkool met currykruiden en Griekse yoghurt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Spice Bangla | Beeld: Videostill