redacteur
30 + 4-6 uur in de koelkast min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 6 digestive biscuitjes
  • 3 eetlepels gesmolten boter
  • 175 gram roomkaas
  • 50 gram suiker
  • 1 ei
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • 1 eetlepel bloem
  • 60 gram zure room

Voor de kleine lekkere trek

Voor een goede cheesecake kun je ons midden in de nacht wakker maken. Een punt van deze heerlijke taart slaan wij dan ook vrijwel nooit af. Het enige nadeel is dat deze zoete lekkernij behoorlijk machtig is. Dat is natuurlijk lang niet altijd erg, maar wel vervelend als je slechts kleine trek hebt. Gelukkig kun je voortaan ook in dit geval van cheesecake genieten, met deze schattige mini cheesecakjes. Perfect als kleine snack tussendoor. Oh, en ze bevatten natuurlijk ook nog eens een stuk minder calorieën dan zo’n grote taartpunt. Aanvallen maar!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de mini cheesecakjes:

  • Verwarm de oven voor op 160 °C. Leg de cupcakevormpjes in een muffin bakvorm.
  • Vermaal de biscuitjes in de keukenmachine of met een deegroller. Voeg de gesmolten boter toe aan de biscuitjes en roer goed door. Verdeel het koekmengsel over de cakevormpjes en druk het mengsel aan op de bodem. Zet de bakvorm 10 minuten in de koelkast.
  • Neem een grote kom en meng hierin de roomkaas glad en romig met een mixer. Doe de suiker erbij en mix opnieuw. Voeg vervolgens het ei, vanille-extract en de bloem toe en mix totdat alles goed vermengd is.
  • Voeg de zure room toe en mix. Verdeel dit mengsel over de cupcakevormpjes. Zet de muffinvorm in de oven en bak de cheesecakejes in 15 minuten gaar.
  • Laat de cheesecakjes 30 minuten afkoelen. Zet de cheesecakjes vervolgens 4 tot 6 uur in de koelkast. De cakejes zullen enigszins inzakken in het midden, waardoor ruimte ontstaat voor de toppings.
  • Maak de cheesecakejes af met vers fruit, jam of andere toppings naar keuze. Geniet ervan!

Lees ook: Recept: mini cheesecakejes met Baileys

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Spice Bangla | Beeld: Videostill