Ingrediënten
  • 200 gram hangop
  • 200 gram kool, geraspt
  • 1 - 2 groene groene chilipepers, fijngesneden
  • 2 middelgrote wortels, geraspt
  • 2 eetlepels koriander, fijngesneden
  • Snuf peper en zout
  • 1 theelepel gember, geraspt
  • 8 sneetjes witbrood
  • Ghee om in te bakken
20 min.
4 pers.

Eens wat anders dan een tosti ham-kaas

Tosti’s heb je in alle soorten en maten en overal ter wereld worden ze weer anders gegeten. Zo kennen we in Nederland de standaard ham-kaas tosti en hebben ze in Frankrijk de zogenoemde croque madame. In India maken ze Dahi toast, een frisse en pittige tosti.

Wil jij dit proberen?

Dahi toast

Dahi toast is eigenlijk een romige, soms pittige, tosti. De tosti wordt gemaakt met een dikkere yoghurt, denk aan Griekse yoghurt of hangop. Daarnaast zit er een royale hoeveelheid chili en koriander doorheen, maar de hoeveelheden kun je uiteraard verminderen of zelfs weglaten. Er zijn verschillende manieren om de tosti te maken, maar wij probeerden deze variant uit.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Wat moet je doen?

  • Doe de hangop in een kom en voeg de kool, chilipeper, wortels, koriander, peper, zout en gember toe en roer tot alles goed is vermengd.
  • Verhit een klontje ghee in een koekenpan, je kunt de ghee eventueel vervangen door kokosolie of boter. 
  • Verdeel het mengsel over vier sneetjes brood en druk op elk van de besmeerde boterhammen nog een sneetje brood.
  • Doe de broodjes omstebeurt in de koekenpan of bak een paar tosti’s tegelijk als dat past.
  • Draai de tosti om als de onderkant lichtbruin is en bak de andere kant ook goudbruin.
  • Snijd de tosti doormidden en serveer met ketchup, mayonaise of een chutney.

Ook lekker: romige tonijntosti met cheddarkaas

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: NishaMadhulika | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 200 gram hangop
  • 200 gram kool, geraspt
  • 1 - 2 groene groene chilipepers, fijngesneden
  • 2 middelgrote wortels, geraspt
  • 2 eetlepels koriander, fijngesneden
  • Snuf peper en zout
  • 1 theelepel gember, geraspt
  • 8 sneetjes witbrood
  • Ghee om in te bakken