Recept: hemelse chocolade brownie toetje

Ingrediënten
  • Voor de taart:
  • 100 gram halfzoete pure chocolade
  • 100 gram ongezouten boter
  • 65 gram suiker
  • 195 gram bloem
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 125 milliliter kop warme melk
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • Voor de slagroom:
  • 200 milliliter slagroom
  • 50 gram poedersuiker
  • Voor het chocolademengsel:
  • 100 gram halfzoete pure chocolade
  • 80 milliliter hete melk
  • Optioneel: hagelslag
Jaimy Boer
50 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • Voor de taart:
  • 100 gram halfzoete pure chocolade
  • 100 gram ongezouten boter
  • 65 gram suiker
  • 195 gram bloem
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 125 milliliter kop warme melk
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • Voor de slagroom:
  • 200 milliliter slagroom
  • 50 gram poedersuiker
  • Voor het chocolademengsel:
  • 100 gram halfzoete pure chocolade
  • 80 milliliter hete melk
  • Optioneel: hagelslag

Wij zijn in de chocoladehemel!

Wij zijn dol op recepten waar veel chocolade in zit, en dit chocolade brownie toetje is daar een goed voorbeeld van. Hij is heerlijk zoet en romig, perfect voor als je bezoek hebt. Lees verder hoe je hem maakt! 

Zo maak je het chocolade brownie toetje:

Eerst de cake:

  • Doe de chocolade in een medium kom en voeg daar de boter en suiker bij. Smelt dit vervolgens au bain marie – lees hier hoe je dit doet.
  • Roer de chocolade goed door tot het egaal gesmolten is.
  • Pak een zeef en zet dit boven de kom met de gesmolten chocolade. Doe hier vervolgens de bloem bij via de zeef. Doe dit ook met de cacaopoeder en bakpoeder.
  • Roer alles door met een spatel tot het bijna egaal gecombineerd is. Doe vervolgens de warme melk en vanille-extract erbij en roer het nu helemaal door.
  • Pak een ovenschaal en veeg olie met een kwastje door de schaal. Leg er vervolgens een vel pakpapier op en ga hier overheen met het kwastje.
  • Giet het beslag in de ovenschaal en strijk het eventueel glad met de spatel.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet hier de ovenschaal in voor 25-30 minuten.
  • Haal de chocolade brownie uit de oven en laat het afkoelen in de ovenschaal. Dek het af met een plank en draai de ovenschaal om, zodat je de brownie er makkelijk uitkrijgt.
  • Snijd de brownie vervolgens door de helft en leg de delen in een kleinere schaal. Zit dit opzij.

Vervolgens de slagroom: 

  • Klop de slagroom voor 1 minuut, met een garde of een elektrische mixer.
  • Doe daar vervolgens de poedersuiker bij en roer door tot er pieken ontstaan.
  • Pak een lepel en schep een beetje slagroom. Smeer dit vervolgens evenredig op de brownie.

Laatste stap: het chocolademengsel: 

  • Pak een sateprikker of een eetstokje en prik ongeveer twaalf gaten in de brownie, vier rijen met drie gaten. Zet dit opzij.
  • Pak een maatbeker en doe hier de chocolade in. Giet er vervolgens de hete melk bij en roer dit goed door elkaar.
  • Giet dit over de brownie met slagroom heen, en zorg dat alles bedekt is met chocolade.
  • Besprenkel het eventueel nog met hagelslag.
  • Genieten maar!

In onderstaande filmpje laat Spice Bites zien hoe je deze smakelijke lekkernij maakt!

Ook lekker: Recept: zoete rum-balletjes met rozijnen en kokos

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Spice Bites | Beeld: Videostill