Rowan Hattu

Goed om te weten!

Je kent het wel: je hebt nog wat eten over, maar vindt het zonde om dit weg te gooien. De gouden oplossing? Invriezen, natuurlijk! Maarre, wist je dat je op déze manier ervoor kan zorgen dat je eten nóg lekkerder blijft als je het invriest? 

Eten invriezen

We snappen dat je je overgebleven eten meteen wilt invriezen wanneer je erachter komt dat je eten niet helemaal op krijgt. Toch moet je daarbij wel op een paar dingen letten. Zo moet je er bijvoorbeeld rekening mee houden dat je eten eerst helemaal is afgekoeld voordat je het in de vriezer doet. Het is dus handig om je eten in verschillende porties op te delen in de koelkast, zodat het sneller afkoelt.

Groenten in de koelkast

Maar dat is nog niet alles! Zo moet je opletten bij groenten die veel water bevatten. Zo moet je bijvoorbeeld komkommer, courgette, en tomaten vermijden in de vriezer. Waarom? Omdat ze door het invriezen hun knapperige textuur verliezen zodra het weer ontdooit. Bewaar deze dus het beste in de koelkast.

Prop je vriezer niet te vol

Ook moet je opletten met hoe vol je de vriezer propt. Wanneer jij je vriezer namelijk té vol propt, is er een grote kans dat je eten minder snel bevriest. De kans dat je voedsel dus van textuur verandert, is dan erg groot. Zorg er dus gewoon voor dat je vriezer niet tot de nok toe vol zit.

Luchtdichte deksels

Daarnaast is het handig om je eten te bewaren in bakjes met luchtdichte deksels. Wanneer je dit niet doet, is de kans dat je eten minder lekker wordt wanneer je je eten ontdooit. Wanneer je geen bakjes met lichtdichte deksels hebt, kan je je voedsel ook altijd nog strak in aluminiumfolie wikkelen.

Lees ook: Recept: zo kun je zelf Oreo’s maken

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Adobe Stock