Ingrediënten
  • VOOR DE CUPS:
  • 2 theelepels olijfolie
  • 1 gele ui
  • 200 gram kipfilet
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tomaat
  • 6 tortilla's
  • 50 gram bonenpasta
  • 50 gram gekookte rijst
  • 50 gram cheddar kaas
  • VOOR DE KRUIDENMIX:
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel cayennepoeder
  • VOOR HET SERVEREN:
  • Zure room
  • Guacamole
  • Salsasaus
  • 10 gram koriander
Sara Bergsma
30 min.
3/4 pers.
Ingrediënten
  • VOOR DE CUPS:
  • 2 theelepels olijfolie
  • 1 gele ui
  • 200 gram kipfilet
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tomaat
  • 6 tortilla's
  • 50 gram bonenpasta
  • 50 gram gekookte rijst
  • 50 gram cheddar kaas
  • VOOR DE KRUIDENMIX:
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel cayennepoeder
  • VOOR HET SERVEREN:
  • Zure room
  • Guacamole
  • Salsasaus
  • 10 gram koriander

Heerlijk en weer eens wat anders!

Dagelijks een gezonde, gevarieerde maaltijd op tafel zetten, die ook nog eens lekker smaakt: het is een opgave. Wat een sleur in je eetpatroon kan voorkomen, is het regelmatig proberen van nieuwe recepten. Ook het veranderen van de vorm van je maaltijd kan werken. Neem bijvoorbeeld deze schattige burrito cupjes, een variatie op de traditionele burrito en een grote favoriet onder kinderen. 

Zo maak je hartige burrito cupjes:

  • Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de kip in kleine blokjes.
  • Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de olijfolie toe en bak hierin de ui tot deze glazig is, voor ongeveer 3 tot 5 minuten.
  • Voeg de blokjes kip toe, breng op smaak met zout en peper en bak tot ze goudbruin zijn voor ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak nog twee minuten mee. Haal de pan van het vuur en doe de inhoud in een grote kom.
  • Meng alle ingrediënten voor de burrito-kruidenmix door elkaar en voeg deze toe aan de kip. Snijd de tomaat in blokjes en voeg ook deze toe aan het mengsel. Roer goed door totdat alles gemengd is.
  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een muffinvorm met twaalf cupjes in.
  • Leg de zes tortilla’s op elkaar en snijd ze in een vierkante vorm. Dit vierkant snijd je vervolgens weer door vieren.
  • Plaats een tortilla-kwart in elke cup van de muffinvorm en druk ze even aan. Leg er vervolgens nog een tortilla-kwart bovenop, maar dan net een slag gedraaid. Hierdoor ontstaat er een stervorm.
  • Verdeel wat bonenpasta op de bodem van elke tortillacup, met daarover heen gekookte rijst. Dan voeg je het kipmengsel toe en bedek je elke cup met cheddarkaas.
  • Zet de muffinvorm in de oven en bak af voor 15 minuten, tot de tortilla’s bruin en knapperig zijn en de kaas gesmolten is.
  • Serveer met zure room, guacamole, salsasaus en fijngesneden koriander.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Heerlijk recept: zalm Wellington

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock