Kookfans
4 pers.
Ingrediënten
  • 400 gram rundergehakt 
  • Zout en peper naar smaak
  • 4 sesambroodjes
  • 200 gram gesneden ijsbergsla
  • 4 plakjes cheddar kaas
  • 12 augurken

Een Big Mac maak je gewoon zelf

De Big Mac is typisch zo’n hamburger die als twee handen op een buik hoort bij McDonalds. Als je aan McDonalds denkt, dan denk je aan Big Mac en andersom. Het is bepaald geen gezonde hamburger, maar heel veel mensen vinden deze dubbeldekker toch onweerstaanbaar lekker. Maar wist je ook dat je de Big Mac nu ook gewoon zelf kunt maken thuis? Je hoeft dus helemaal niet per se meer naar McDonalds toe of langs de McDrive om toch dat typische McDonalds gevoel te krijgen. Hieronder het recept voor de échte doe-het-zelver. Het recept is bedoeld voor 4 hamburgers.

Wat heb je nodig voor de saus?

  • 150 gram mayonaise
  • 50 gram zoete augurk, als smaakmaker
  • 2 theelepels gele mosterd
  • 3/4 theelepel witte azijn
  • 1/2 theelepel paprika
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel uipoeder

Wat moet je doen?

  • Doe de ingrediënten voor de saus door elkaar heen en zet ze apart in de koelkast. Doe zout en peper door het gehakt en deel het gehakt vervolgens in vieren.
  • Gebruik bakpapier en doe daar het gehakt op. Gebruik nog een ander stuk bakpapier en vorm de hamburger. Doe dit vervolgens in een koekoenpan met anti-aanbaklaag en gebruik daarbij één theelepel olie en bak de hamburgers aan beide kanten voor drie minuten.
  • Snij de broodjes ondertussen in drieën en toost ze rustig. Om alles bij elkaar te doen verspreid je de speciale saus op de bodem en op het middelste broodje.
  • Voeg ui en sla toe op beide broodjes. Op het onderste broodje voeg je kaas toe en een van de hamburgers.
  • Op het middelste broodje vroeg je drie augurken toe en een weer een hamburger. Dit broodje komt dus bovenop het onderste broodje te liggen.
  • Vervolgens voeg je het laatste broodje toe en je bent klaar! Serveer het broodje direct en eet smakelijk!

Lees ook: Oei, zo vaak moet je je gootsteen schoonmaken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!  

Bron: Rebecca Brand | Beeld: videostill Rebacca Brand