Lekker bij de borrel of bij rijst!
Binnenkort een borrel op de planning staan en zoek je nog een originele snack? Wij hebben een leuk, relatief simpel recept voor je. Gehaktballetjes kennen we allemaal wel, maar heb je al weleens gehaktballetjes met zoetzure saus gehad? We vertellen je hoe je dit maakt.
Zo maak je de gehaktballetjes in zoetzure saus.
- Begin met met maken van de gehaktballetjes. Meng rundvlees, broodkruimels, ui, ei, zout en peper samen in een grote kom en roer goed door elkaar.
- Vorm balletjes van het gehakt tot een grote naar keuze.
- Bak de gehaktballen in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur tot ze bruin en gaar zijn.
- Maak de saus. Meng bruine suiker, water, ketchup, azijn, sojasaus en maïzena in een middelgrote kom tot een gladde saus.
- Giet de saus over de gehaktballetjes. Zet het vuur laag en laat sudderen tot de saus dik is, 3 tot 5 minuten.
- Serveer en eet smakelijk!
We hebben nu een beeld geschetst waarbij je deze gehaktballetjes als snack gebruikt. Je kunt ze natuurlijk ook als onderdeel van een diner gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan rijst met gestoomde groenten, waar je de gehaktballetjes dan op serveert met de zoetzure ernaast. Ook lekker!
Lees ook: Recept: Franse uiensoep-gehaktballen
Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest!
Bron: All recipes | Beeld: Adobe Stock