Ingrediënten
  • 1,5 kilo watermeloen
  • Duimlengte geschilde gember
  • 1 limoen, geraspt en sap
  • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
  • Snufje gedroogde chili
  • 65 milliliter rijstazijn
  • 85 milliliter sojasaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 gram bruine rijst
  • 125 gram chuka wakame
  • Bosje radijs
  • 250 gram snackkomkommer
  • 2 bosuitjes
  • Handje koriander
  • Gebakken uitjes
  • Furikake
  • 2 eetlepels mayonaise (vegan)
  • 1 eetlepel sriracha
Rowan Hattu
15 + 15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1,5 kilo watermeloen
  • Duimlengte geschilde gember
  • 1 limoen, geraspt en sap
  • 1 eetlepel kokosbloesemsuiker
  • Snufje gedroogde chili
  • 65 milliliter rijstazijn
  • 85 milliliter sojasaus
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 gram bruine rijst
  • 125 gram chuka wakame
  • Bosje radijs
  • 250 gram snackkomkommer
  • 2 bosuitjes
  • Handje koriander
  • Gebakken uitjes
  • Furikake
  • 2 eetlepels mayonaise (vegan)
  • 1 eetlepel sriracha

Het enige poké bowl recept wat je tijdens deze warme dagen nodig hebt

Een lekkere, verfrissende, vegan bowl met rijst, komkommer, zeewiersalade en watermeloen, wie zegt daar nou nee tegen? Heerlijk voor de warme, zomerse dagen. Je wil straks niks anders meer dan deze heerlijke smaakbom.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Marineren

Het marineren van je watermeloen staat bij dit recept centraal. Ja, het is misschien een raar idee om je watermeloen te marineren, maar door Aziatische smaakmakers toe te voegen worden het heerlijk sappige smaakbommetjes. Moeilijk is het ook zeker niet! Je stopt de watermeloen blokjes in een bakje met de marinade, zet het weg en de volgende dag kun je ze toevoegen aan je poké bowl. Het enige wat je dan nog moet doen is je rijst koken en het mooi opmaken.

Zo maak je deze heerlijke vegan poké bowl met watermeloen:

  • Snijd de watermeloen in blokjes en stop ze in een ruim afgesloten bakje.
  • Meng de gember, limoenschil en het sap, de kokosbloesemsuiker en de gedroogde chili in een keukenmachine of blender, hierdoor ontstaat de marinade.
  • Terwijl de machine draait, voeg je hier een druppel olijfolie en sesamolie bij.
  • Giet dan de marinade bij de watermeloen en schep dit even door.
  • Zet de gemarineerde watermeloen vervolgens een hele nacht in de koelkast.
  • Schud af en toe zachtjes het bakje heen en weer of schep de inhoud zo nu en dan even om.

De volgende dag is het dan eindelijk tijd om deze heerlijke vegan poké bowl op te maken.

  • Kook de rijst.
  • Breng dan de rijst op smaak met een eetlepel sojasaus en een eetlepel rijstazijn.
  • Schep vervolgens de rijst in de kommen.
  • Verdeel de rest van de ingrediënten over de poké bowls, denk aan: komkommer, zeewiersalade, radijs, bosuitjes en niet te vergeten: de gemarineerde watermeloen.
  • Bestrooi de poké bowl dan met wat furikake en gebakken uitjes.
  • Meng als laatst de mayonaise en de sriracha in een kommetje door elkaar en verdeel dit met een knijpfles over de poké bowls.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Meer groente en fruit eten? Zo pak je dat aan

Artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Culy | Beeld: YouTube