Nu weet je precies hoe jij jouw etenswaren moet bewaren

Zit jij ook altijd te twijfelen hoe jij jouw eieren moet bewaren? Of heb je echt geen idee of je jouw kaas wel goed opbergt in de koelkast? En dan heb je ook nog eens je brood. Hoe bewaar je die eigenlijk het best? Gelukkig weet Robért van Beckhoven daar wel raad mee en deelt hij een aantal handige tips.

Bewaartips voor brood

Veel mensen bewaren hun brood in de koelkast. Dit raad Robért echter strikt af. Hierdoor wordt het brood juist sneller oud en dat wil je natuurlijk niet. Ook heeft hij nog een tip voor het invriezen van brood. Als je je brood wil invriezen, doe dit dan in een papieren zak. Volgens de bakker blijft de korst niet knapperig als het in een plastic zak blijft.

Bewaartips voor kaas

Ook bewaren veel mensen hun kaas in de koelkast. Maar, volgens Robért van Beckhoven kan je jouw kaas ook heel erg goed invriezen. Wel gaat het hier meer om ‘harde’ kazen. Jonge, jong belegen en Parmezaanse kaas kun je makkelijk kwijt in je vriezer. Geen ruimte in je vriezer? Snij de kaas dan in blokjes of rasp het. Verpak het vervolgens in plasticfolie en stop het dan in een diepvrieszak of -bakje. Op deze manier is je kaas wel tot acht maanden houdbaar in de vriezer.

Bewaartips voor eieren

De grote levensvraag van veel mensen: moet ei in de koelkast of moet het erbuiten bewaard worden? Volgens de bakker is het in principe allebei goed. Let er wel goed op dat als je eieren koopt die al in de koeling hebben gestaan, sneller bederven als je ze thuis niet in de koelkast zet. Dit komt met name doordat de eieren condenseren als ze op kamertemperatuur komen. In de bakkerij van Robért worden de eieren zowel in de koeling als erbuiten bewaard. Het ligt er volgens de bakker net aan waar je de eieren voor wil gebruiken. Koude eieren laten zich beter scheiden en eieren op kamertemperatuur laten zich beter opkloppen.

Lees ook: Recept: aspergebroodjes zoals Robèrt van Beckhoven ze ook maakt

Artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: MAX Vandaag | Beeld: Brunopress