Ingrediënten
  • 240 milliliter extra vierge olijfolie
  • 1/4 theelepel zout
  • Stokbrood of afbakbrood om te dippen
  • 1 theelepel koriander
  • 2 gedroogde laurierblaadjes of paar takjes verse rozemarijn
  • 1 biologische citroen
  • 4 tenen knoflook
  • 2 gedroogde chilipepers
Rowan Hattu
30 min.
0 - 10 pers.
Ingrediënten
  • 240 milliliter extra vierge olijfolie
  • 1/4 theelepel zout
  • Stokbrood of afbakbrood om te dippen
  • 1 theelepel koriander
  • 2 gedroogde laurierblaadjes of paar takjes verse rozemarijn
  • 1 biologische citroen
  • 4 tenen knoflook
  • 2 gedroogde chilipepers

Knoflook-fans opgelet!

Knoflooksaus is in de loop der tijd een standaarduitrusting geworden. Zo zien we het vaak voorbij komen bij shoarma, frietjes of tijdens een barbecue. Knoflooksaus hoort er nou eenmaal bij. Daarom delen wij het allerlekkerste knoflookdip-recept met je. En we kunnen je verzekeren: als je deze hebt geproefd, is die uit de supermarkt niet meer goed genoeg. 

Zo maak je deze overheerlijke knoflooksaus

  • Allereerst plet je één theelepel gedroogde specerijzaden.
  • Daarna haal je met een dunschiller de schil van één citroen af. Probeer daarbij zo min mogelijk wit mee te nemen.
  • Vervolgens plet en pel je vier knoflooktenen.
  • Dan pak je twee grote laurierblaadjes of een paar takjes rozemarijn, oregano of tijm.
  • Daarna pak je twee kleine gedroogde (hele) chilipepers, of een halve theelepel chilivlokken, of een gehalveerde jalapeñopeper, óf een theelepel geplette Szechuanpeper’korrels’.
  • Neem dan al deze smaakmakers en doe ze in een kleine koekenpan of kookpannetje.
  • Voeg er daarna 240 milliliter extra vierge olijfolie en 1/4 theelepel grof zout aan toe.
  • Vervolgens zet je het pannetje op laag vuur en verwarm je het geheel voor ongeveer vijf tot tien minuten.
  • Let op! Zorg niet dat het aan de kook gaat. Zodra je merkt dat de olie begint te borrelen, moet je het vuur meteen uitzetten.
  • Laat het daarna minstens twee uur afkoelen. Zo zorg je ervoor dat de smaken verder intrekken: hoe langer, hoe beter.
  • Daarna zeef je de olie.
  • Serveer het op kamertemperatuur met een lekker stuk stokbrood.
  • Enjoy!

Ook lekker: Recept: maak je eigen burrata

Artikel bewaren ? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Favor Flav | Beeld:  Videostill I See Spain