25 november 2022
Rowan Hattu

Volop inspiratie voor de kerst!

Vandaag lanceert Albert Heijn de Allerhande kersteditie met boordevol tips, inspiratie en de allerlekkerste recepten voor de feestdagen. Deze jaarlijkse feesteditie inspireert klanten met het samenstellen van een feestelijk en betaalbaar kerstmenu. In het nummer staat vooral de gezelligheid van met elkaar tafelen centraal. Met het uitgebreide kerstassortiment heeft Albert Heijn alles in huis om er een magische kerst van te maken. 

Pavlova als sprookjesachtig dessert

De Allerhande is met een oplage van zo’n twee miljoen en een groeiend aantal digitale volgers het grootste en meest toonaangevende food/kerst-magazine van Nederland. Vandaag lanceert Albert Heijn de Allerhande kersteditie 2022 met tips, inspiratie en de lekkerste recepten voor een betaalbare en magische kerst. En wij zijn fan! Joyce Bieman, verantwoordelijk voor Allerhande bij Albert Heijn licht toe: “Favoriet van dit jaar? Het hoofdstuk ‘Wonderbaarlijke kersttafels’. Alle gerechten worden op tafel als een rijk buffet gepresenteerd.”

“Ook dit jaar is shared dining weer een trend. Van grande entrée tot grand dessert met kleine (betaalbare) lekkere hapjes”, vervolgt Bieman. “Denk aan de mini groentes, de mini wellingtons of mini varkensrollades en mini tartelettes. Of gourmette natuurlijk! Dat is pas écht shared dining. Informeel met voor ieder wat wils.”

Volgens Bieman zit het geheim in de manier waarop je zo’n tafel inricht: “Varieer in kleuren, maak bijzondere vormen en combineer verschillende, mooie gerechtjes. Kortom: maak er je eigen, bijzondere kunstwerk van. Ook als je liever kiest voor klassieke kerstgerechten is er veel feestelijks te vinden, zoals de gouden glitter stoofpeertjes of een heerlijke roze risotto. En als nagerecht maak Nederland natuurlijk hét covergerecht van de Allerhande kersteditie 2022: de pavlova met stoofperensorbetijs en blauwe bessen. Sprookjesachtig mooi en de perfecte afsluiting van je kerstdiner.”

De Allerhande kersteditie

De Allerhande kersteditie 2022 bestaat uit meer dan 214 pagina’s kerstinspiratie. Een aantal gerechten in deze editie is vertrouwd, andere gerechten zorgen voor verwondering. Omdat ze nog lekkerder smaken dan dat ze eruitzien, maar vooral omdat aan ieders wensen is gedacht. Van kerstklassiekers en verrassend vegetarisch, tot kidsfavorieten en fantasievolle bakcreaties. Dit jaar staan er maar liefst 62 procent meer vega recepten in dan vorig jaar, en 16 procent meer vegan recepten.

Dit jaar is voor het eerst een digitaal vegan kerstmagazine gemaakt. Samen met drie vegan influencers zijn ruim twintig Allerhande kerstrecepten ‘geveganized’. In het digitale magazine staan samengestelde vegan kerstmenu’s, interviews en volop inspiratie. Die wil je toch hebben?

Assortiments- en wijngids

Ook de vertrouwde Allerhande assortimentsgids is dit jaar weer beschikbaar. In deze gids staan honderden speciale feestproducten die ook nog eens éxtra betaalbaar zijn. Er staan producten in als ragout, filetrollade met appel en witte chocolademousse. Daarnaast heeft Albert Heijn ook nog het Excellent assortiment met de lekkerste producten. Met onder andere de carpacciobonbon, zalmtompouce en verspakket mosterdsoep maak je een schitterend grand entrée. Natuurlijk zijn ook de Prijsfavorieten ideaal om het kerstboodschappenlijstje betaalbaar te houden. Hier vallen bijvoorbeeld de kruidenboter, ontbijtbroodjes en het beleg onder.

Als het om wijn gaat, blijft het altijd lastig. De beste combinatie is natuurlijk waarbij de wijn het gerecht verrijkt, als het geheel mooi in evenwicht is. Daarom dit er in de Allerhande een aparte wijngids.

Hulp in de keuken

Stel dat niet al het kerstlekkers opgaat biedt Allerhande volop tips hoe je met al de restjes om kunt gaan. Bijvoorbeeld door ermee te koken of een mooi opgemaakt bordje te geven aan iemand anders. Klanten krijgen geen hulp bij het maken van de Pavlova van chefkok Hugo Kennis, Op vrijdag 23 december laat Hugo in zijn liveshow zien hoe je het Allerhande coverrecept maakt. Wel zo gezellig en handig zo vlak voor de kerst. Lees meer op www.ah.nl/kerstkookschool

Lees ook: Wees er snel bij: Action verkoopt de Magic Bullet voor een prikkie

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest.

Bron & beeld: Albert Heijn