Ingrediënten
  • 130 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Een snufje zout
  • 2 eieren (het eiwit en de eidooiers gescheiden)
  • 240 milliliter melk
  • 60 gram gesmolten boter
  • 80 gram jam
  • chocolate chips (optioneel)
  • Poedersuiker
Sabine
30 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 130 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Een snufje zout
  • 2 eieren (het eiwit en de eidooiers gescheiden)
  • 240 milliliter melk
  • 60 gram gesmolten boter
  • 80 gram jam
  • chocolate chips (optioneel)
  • Poedersuiker

Deze Deense pannenkoekjes worden ook wel Aebleskiver genoemd

Zo af en toe wil je je buiten de Hollandse keuken wanen. Maar wat de boer niet kent, dat eet-ie niet. Wil jij wel een bijzonder gerecht proberen, maar moet het ook niet te veel afwijken van wat je al kent? Dan is dit het gerecht voor jou. Deze Deense mini pannenkoekjes, die ook wel ‘aebleskiver’ genoemd worden, hebben namelijk wel wat weg van de Nederlandse poffertjes, maar ze zijn net even anders!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Heerlijk!

Zo maak je de Deense pannenkoekjes:

  • Gebruik een Aebleskiver pan. Dit is een speciale pan om de pannenkoekjes in te maken. Het heeft wat weg van een poffertjespan, maar in dit geval zijn de gaten in de pan groter. Je zou deze pannenkoekjes eventueel ook in een gewone poffertjespan kunnen maken, maar in dit geval worden je pannenkoekjes kleiner en is het lastiger om de binnenkant van de pannenkoekjes te maken.
  • Meng in een kleine kom het bakmeel, bakpoeder en zout.
  • Roer in een grote kom de eidooiers, melk en gesmolten boter. Roer het droge beslag door het natte beslag. Mix het niet te lang, in dit beslag horen juist wat klontjes te zitten.
  • Meng in een andere kom de eiwitten met een mixer. Doe dit tot pieken vormen en vouw dit daarna door het andere beslag.
  • Verwarm je pan op medium vuur. Vet het goed in met wat boter en giet daarna een eetlepel beslag in de pan. Voeg daarna een halve theelepel met jam toe in het midden van het deeg. Giet daarna weer een eetlepel beslag over het pannenkoekje. Zo krijg je in het midden van het pannenkoekje wat jam. Je kunt ook chocolate chips gebruiken in plaats van jam.
  • Laat ze een paar minuutjes staan en draai ze daarna weer om. Laat ze opnieuw een paar minuten staan.
  • Wanneer je de pannenkoekjes serveert, strooi je er nog wat poedersuiker overheen.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Zo maak je kant-en-klare hummus uit de supermarkt een stuk lekkerder

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: TipHero. Beeld: Videostill YouTube