15 februari 2019
15 min.
2 pers.

Zo maak je zelf heerlijk romige champignon-roomsaus

Heb je zin in écht comfort-food, dan is er niets lekkerder dan een pasta met smeuïge champignon-roomsaus. En hiervoor hoef je heus niet naar een duur restaurant: deze romige saus maak je namelijk helemaal zelf! Duurt lang? Welnee, binnen 15 minuten zet je hem al op tafel. Kook er wat spaghetti bij en je hebt een maaltje om bij weg te dromen!

Champignons en room: wij kennen geen betere combinatie.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  • Verwarm een klontje boter of margarine in een pan en fruit de ui met de knoflook aan. Voeg na 2 minuten de champignons toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee.
  • Doe de bloem erbij en meng alles goed door elkaar. Na ongeveer 1 minuut voeg je de slagroom, bouillon, peterselie en een snufje zout en peper toe.
  • Laat de saus 5 minuten pruttelen, totdat hij een beetje ingekookt is en wat dikker is geworden.
  • Eet smakelijk!

Tip: De champignon-roomsaus is ook heerlijk in combinatie met groenten of bij een schnitzel en aardappeltjes.

Lees ook: Recept: gevulde champignons met knoflook en kaas

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Lekker en Simpel | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 200 gram champignons
  • Klontje boter of margarine
  • 2 eetlepels bloem
  • 100 milliliter slagroom
  • 100 milliliter runder- of groentebouillon
  • 1 theelepel peterselie
  • Snufje zout en peper