Recept: boerenkoolsalade met gegrilde halloumi en granaatappelpitjes

Ingrediënten
  • 300 gram halloumi, in behapbare blokjes gesneden
  • 30 gram roomboter, gesmolten
  • 750 gram boerenkool, fijngesneden
  • Verse peterselie, fijngesneden, naar smaak
  • Verse munt, fijngesneden, naar smaak
  • 2 Granny Smith-appels, geschild en in stukjes gesneden
  • 80 gram rozijnen
  • 80 gram granaatappelpitjes
  • Voor de dressing:
  • 160 milliliter tahini
  • Sap van 1 citroen
  • 30 gram yoghurt
  • 1 à 2 teentjes knoflook, geperst
  • Snufje komijn
  • Zout, naar smaak
20 min.
4 pers.

Deze salade is klaar in een handomdraai!

Voor een lekker gerecht met halloumi mag je ons ‘s nachts wakker maken. We leggen dan ook regelmatig een paar plakjes halloumi op een hamburger of eten het door een pasta. Dit keer gooien we het over de gezonde boeg en voegen we gegrilde halloumi toe aan een boerenkoolsalade.  

Gebruikers van de mobiele versie van deze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 200ºC. Doe de halloumi in een ovenschaal en bestrijk met wat gesmolten boter.
  • Bak de halloumi goudbruin in zo’n 10 à 15 minuten en laat vervolgens even afkoelen.
  • Doe de boerenkool, peterselie, munt, appel en rozijnen in een kom en meng alle ingrediënten.
  • Maak vervolgens de dressing: doe de tahini, citroen, yoghurt, knoflook en komijn in een kom en mix met een garde tot geheel. Breng de dressing op smaak met een beetje zout.
  • Verdeel de salade over vier borden en leg op elke salade evenveel halloumi.
  • Schenk de dressing over de salade en garneer met granaatappelpitjes.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Recept: witte chocolade fudge met stukjes Oreo (zonder oven)

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Yawmy | Beeld: videostill 

Ingrediënten
  • 300 gram halloumi, in behapbare blokjes gesneden
  • 30 gram roomboter, gesmolten
  • 750 gram boerenkool, fijngesneden
  • Verse peterselie, fijngesneden, naar smaak
  • Verse munt, fijngesneden, naar smaak
  • 2 Granny Smith-appels, geschild en in stukjes gesneden
  • 80 gram rozijnen
  • 80 gram granaatappelpitjes
  • Voor de dressing:
  • 160 milliliter tahini
  • Sap van 1 citroen
  • 30 gram yoghurt
  • 1 à 2 teentjes knoflook, geperst
  • Snufje komijn
  • Zout, naar smaak