Sabine
45 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 kleine lespompoen
  • 60 milliliter melk
  • 1 eetlepel dijon mosterd
  • 600 gram gekookte quinoa
  • 120 gram cheddarkaas

Een gezonde variant op de klassieke Mac ‘n Cheese

Als we een ding wel weten over Amerikanen, is het wel dat ze niet vies zijn van een goede portie mac and cheese. Ook in Nederland weten we wel raad met het pastagerecht. Als fervente kaaskoppen maken we een dergelijke pasta binnen no-time soldaat. Maar het woord gezond is niet echt wat in ons opkomt als we de pasta verorberen. Als we ‘m nu nét wat minder ongezond konden maken. O, wacht… dat kan! Maak eens deze quinoa mac and cheese.

Je hebt er maar vijf ingrediënten voor nodig.

Meer vezels, minder koolhydraten

Zowel macaroni als quinoa zijn koolhydraatrijk, maar quinoa bevat toch wel minder koolhydraten dan macaroni. Zo bevat de pasta 75 gram koolhydraten per 100 gram pasta en bevat quinoa 60 gram koolhydraten per 100 gram quinoa. Best een verschil toch? Ook bevat quinoa net wat meer eiwitten en meer vezels. Echter zijn ze allebei even rijk aan calorieën. Toch kan het voor variatie in de keuken best leuk zijn om je mac and cheese niet van macaroni te maken, maar van quinoa. Bovendien bevat deze mac and cheese ook nog wat groenten om het recht wat voedzamer te maken!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Schil de pompoen en haal de pitten eruit. Snijd de pompoen in stukjes van 2 tot 2,5 centimeter. Doe de pompoen in een grote pan en vul de pan met een laagje water. Kook de pompoen ongeveer 15 minuten tot je met een vork in de pompoen kunt prikken. Giet daarna af en doe de pompoen in een blender.
  • Voeg de melk en mosterd toe aan de blender een zet de blender aan tot de ingrediënten goed zijn vermengd.
  • Doe de inhoud van de blender in een kom en voeg de quinoa en kaas toe. Roer tot alles is vermengd.
  • Doe de quinoa in een ingevet bakblik of 4 ingevette ramekins en plaats het in de oven. Laat de quinoa and cheese 20 minuten in de oven staan.
  • Haal de ramekins of ovenschaal uit de oven en laat het vijf minuten koelen. Serveer eventueel met een beetje paprikapoeder.

Lees ook: Dit zijn de 4 meest gemaakte fouten bij het bereiden van quinoa

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Simply Quinoa | Beeld: Videostill