Ingrediënten
  • 175 gram meel
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel chilivlokken
  • 100 gram magere kwark
  • 1 ei
  • 20 milliliter olijfolie
  • 150 gram broccoli, in roosjes
  • 100 milliliter slagroom
  • 100 milliliter melk
  • 1 ei
  • 50 gram Gruyère, geraspt
  • 1 snufje zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 50 gram zongedroogde tomaten
  • 100 gram prei
Tjitske
60 min.
6-8 pers.
Ingrediënten
  • 175 gram meel
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/4 theelepel chilivlokken
  • 100 gram magere kwark
  • 1 ei
  • 20 milliliter olijfolie
  • 150 gram broccoli, in roosjes
  • 100 milliliter slagroom
  • 100 milliliter melk
  • 1 ei
  • 50 gram Gruyère, geraspt
  • 1 snufje zout
  • 1/4 theelepel peper
  • 50 gram zongedroogde tomaten
  • 100 gram prei

Deze quiche met broccoli is om te smullen!

In het najaar en de winter zijn wij dol op quiche! Dit hartige en vullende gerecht is ideaal voor de wintermaanden. Lekker veel kaas, ei en een beetje room: yum! Wat wij leuk vinden aan deze quiche met broccoli is dat-ie er nog vrij rustiek uitziet. Omdat je de broccoliroosjes nog kunt zien liggen oogt hij rustiek en heeft hij nog een lekkere bite. Eet smakelijk!

Wij krijgen meteen trek als we dit zien.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel. 

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Vet een taartvorm van 22 centimeter in met boter, olie of bakspray en bekleed met bakpapier.
  • Kook 1 liter water en voeg een beetje zout toe. Blancheer de broccoliroosjes 2 tot 3 minuten. Giet ze af en zet aan de kant.
  • Maak het deeg. Meng de bloem met het bakpoeder, zout en chilivlokken. Voeg de kwark, het ei en de olijfolie toe en kneed het deeg met je handen. Kneed niet te lang, dan wordt het deeg taai.
  • Rol het deeg uit tot een cirkel van circa 26 centimeter en bekleed de taartvorm ermee. Zorg dat er een mooie hoge rand opstaat.
  • Meng de room met de melk, het ei, de geraspte Gruyère en een beetje zout en peper. Snijd de prei in reepjes en snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. Meng dit door de room.
  • Giet het roommengsel op de bodem en leg de broccoliroosjes erop. Bak de quiche in 35 tot 40 minuten gaar. De bodem moet mooi lichtbruin worden.
  • Laat de quiche met broccolieven afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: 4 redenen waarom je elke dag broccoli zou moeten eten

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Sally’s Blog | Beeld: videostill