Christel

Sla de volgende ingrediënten maar alvast in!

Een lekkere soep eten die goed vult en ook nog een beetje gezond is, daar houden we van. Ben jij nog op zoek naar een soep die makkelijk te maken is? Zoek niet verder. Probeer deze cheddar en champignonsoep met broccoli dan eens!

Wat heb je nodig?

  • 4 eetlepels boter
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 6 eetlepels bloem
  • 1 broccoli, in roosjes gesneden
  • 480 milliliter bouillon
  • 600 milliliter water
  • 450 gram champignons, dungesneden
  • zout en peper
  • 400 gram cheddar kaas, geraspt

Wat moet je doen?

  • Smelt de boter in een grote pan op een middelhoog vuur en voeg de champignons toe.
  • Bak de champignons zacht en voeg de knoflook toe. Bak een minuutje mee.
  • Voeg de bloem toe en roer dit er goed doorheen.
  • Voeg de helft van de bouillon toe en blijf goed roeren, schenk daarna de rest van de bouillon erbij. 
  • Schenk daarna het water bij de soep, doe de deksel op de pan en laat het 10 minuten op een laag vuur staan.
  • Voeg de broccoli toe en laat de pan weer 5 minuten op een laag vuur staan.
  • Roer de helft van de cheddar door de soep, laat het al roerend smelten en voeg daarna de rest van de kaas toe.
  • Breng op smaak met wat zout en peper.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Dit is het geheim van het maken van garnalenkroketten! En lekker dat ze zijn!

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Everyday Food | Beeld: videostill Martha Stewart